Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Akcija čišćenja podmorja

06.04.2011. 22:00
Akcija čišćenja podmorja


Sudionici skupa razmotrili su postojeće mogućnosti za obilježavanje ovog dana te donijeli njegov okvirni program. Tako će se ovaj dan u Biogradu zbog blizine Uskrsa obilježiti tjedan dana ranije, točnije 16. travnja. Što se programa tiče već je angažiran Ronilački klub “Sveti Roko” iz Bibinja koji će čistiti dio podmorja
Dan planeta Zemlje bit će u Biogradu na Moru i ove godine prigodno obilježen.
Ovaj dan koji se obilježava 22. travnja prvi put je obilježen 1970. godine, a danas se obilježava u više od 150 zemalja svijeta.
U Hrvatskoj se on organizirano obilježava od 1990. godine te su ga do danas prihvatile mnoge udruge, ekoskupine kao i školske i predškolske ustanove. Upozorenja o očuvanju planeta, njezine flore i faune, nikad dosta, a razvijanje svijesti posebno kod mlađih generacija nikada dosta.
Naglašeno je to i prilikom održavanja skupa Udruge “Biograd na Moru – Zdravi grad” i Udruge za zaštitu okoliša “Hipocampus”.
Sudionici skupa razmotrili su postojeće mogućnosti za obilježavanja ovog dana te donijeli njegov okvirni program. Tako će se ovaj dan u Biogradu zbog blizine Uskrsa obilježiti tjedan dana ranije, točnije 16. travnja.
Što se programa tiče već je angažiran Ronilački klub “Sveti Roko” iz Bibinja koji će čistiti dio podmorja uz pomoć sportskih klubova ili drugih koji se odazovu pozivu na akciju.
Kao i ranijih godina u Osnovnoj školi Biograd učenici će na svoj način kroz literarne i likovne radove dati svoj doprinos ovoj temi, a najbolji radovi bit će nagrađeni simboličnim nagradama.
Dječji vrtić, koji je odmah prihvatio sudjelovanje u ovoj manifestaciji, bit će mjesto centralnog događanja ispred Lavander bara hotelske kuće Ilirije te će izvesti i prigodan program za sve sudionike akcije.