Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tvornica u Polači, vrijedna tri milijuna eura, zaposlit će dvadesetak ljudi

06.04.2017. 22:00
Tvornica u Polači, vrijedna tri milijuna eura, zaposlit će dvadesetak ljudi


Veliki i vrlo značajan dan za Općinu Polača, direktor tvrtke Lasselsberger-Knauf d.o.o. Željko Pecak i načelnik Viktor Prtenjača potpisali su Ugovor o gradnji pogona za proizvodnju žbuke, mortova i fasada.
– Nova tvornica gradit će se na prostoru u vlasništvu tvrtke Mineral IGM d.o.o., na izlazu iz Polače u pravcu Benkovca, na temeljima bivše tvornice vapna koja se do temelja ruši, kazao je Viktor Prtenjača.
Vrijednost projekta je oko tri milijuna eura ili oko 23 milijuna kuna, a u tvornici će na jesen posao naći u početku 11 novih djelatnika, pretežito s područja općine.
– Nakon dugih pregovora o izboru lokacije za gradnju nove tvornice uspjeli smo uvjeriti investitore o svim prednostima gradnje. Naime, na prostoru općine Polača aktivno posluju tri kamenoloma, sva tri su spremna staviti se u funkciju za potrebnu sirovinu u procesu proizvodnje, rekao je Prtenjača.
Pritom naglašava kako je ovo još jedan dokaz temeljnog strateškog plana pristupa u korištenju prirodnih resursa koje se stavljaju u funkciju stvaranja novih ekonomskih vrijednosti i doprinosi novom zapošljavanju.
– Moram naglasiti da nam je otvaranje novih radnih mjesta temeljna odrednica rada i prioritet pa stoga raduju uspjesi naših investitora i poduzetnika, govori Prtenjača.
Drago mu je, kaže, kada se jedna mala općina uvrsti na kartu općina Hrvatske koje otvaraju nova radna mjesta i privlače ozbiljne investitore.
– I dalje ćemo ulagati sve napore kako bi se privuklo što više investitora, jer Polača svojim geografskim položajem, na pola puta između autoceste u Benkovcu i mora u Biogradu, pruža niz mogućnosti i pogodnosti za ulaganje, tvrdi Prtenjača.
Poduzeće Lasselsberger-Knauf iz Đurđevca je kćer Lasselsberger i Knauf koncerna koji na tržištu proizvoda i sirovina raspolažu iskustvom primjene istih već više desetaka godina.
– Našim partnerima nudimo gotove, tvornički pripremljene građevinske materijale iz sustava žbuka, mortova, fasada, estrisa i ljepila najveće kvalitete s određenim sistemima i pratećom uslugom, naglasio je direktor Željko Pecak iz Svetog Ivana Zeline, dodajući kako će godišnje proizvoditi 40-ak tisuća tona gotovih proizvoda s mogućnošću povećanja do 80 tisuća tona.
– Pored velikog Lasselsberger-Knauf pogona u Đurđevcu za gradnju nove, sestrinske tvornice s modernom tehnologijom u Polači, odlučili smo se zbog dostupnosti sirovine i razvojnog potencijala Zadarske županije, poručio je Pecak.