Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Režan odigrao simultanku s 31 pobjedom i dva remija

Autor:

06.05.2009. 22:00
Režan odigrao simultanku s 31 pobjedom i dva remija

Foto: Adam VIDAS



Protivnici Režanu bili su učenici OŠ Stjepan Radić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije i predsjednik ŠK Goran iz Bibinja Ivan Šimunić, načelnik Općine Bibinje Nino Šimunić, ravnatelj Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti Nikica Simić
Međunarodni majstor Saša Režan, jedan od najjačih šahista Dalmacije i član ŠK Goran iz Bibinja, odigrao je jučer simultanku na trideset i tri ploče u OŠ Stjepan Radić u Bibinjama. Režan je pobijedio s 32:1, ostvario je trideset i jednu pobjedu, a remizirao je s učenikom 2A razreda Matijom Šaravanjom i poduzetnikom Ivanom Sorićem.
Protivnici Režanu bili su učenici OŠ Stjepan Radić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije i predsjednik ŠK Goran iz Bibinja Ivan Šimunić, načelnik Općine Bibinje Nino Šimunić, ravnatelj Zadarske privatne gimnazije s pravom javnosti Nikica Simić i drugi. Radi se o trećoj simultanki koja je igrana u Bibinjama. Prvu je odigrao majstorski kandidat Josip Bubičić kao član ŠK Kvarner iz Rijeke (sada predsjednik ŠK Zadar), a drugu velemajstor Mate Damjanović, kako je podsjetio dugogodišnji tajnik ŠK Goran iz Bibinja Bruno Fuzul.
– Šah se u Bibinjama oduvijek njegovao kao plemenita igra. Naši učenici već nekoliko godina sudjeluju na šahovskim prvenstvima, smotrama i natjecanjima. U zadnje vrijeme je entuzijazam splasnuo pa se rodila ideja o organizaciji ove simultanke kako bi se ponovno revitalizirao šahovski život među djecom, rekla je Mirka Sikirić, ravnateljica OŠ Stjepan Radić.


 IVAN ŠINDIJA PRVAK OŠ STJEPAN RADIĆ


Nakon petnaest godina ove je godine održano šahovsko prvenstvo OŠ Stjepan Radić. Na prvenstvu je sudjelovalo sedam šahista. Prvo mjesto osvojio je Ivan Šindija, drugo Franko Banić, a treće Krševan Lisica. Pobjednik prvenstva dobio je kao nagradu DVD uređaj, šahovsku garnituru i sudjelovat će na prvenstvu Hrvatske za kadete koje će se održati u Novom Vinodolskom.