Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Najsretniji zbog navijača

Autor: Andrija Dešpoja

06.05.2010. 22:00
Najsretniji zbog navijača


Doček na Rivi je bio fenomenalan, ovo je nama i njima puno značilo, jer nije bilo lako posljednjih sezona biti ljubitelj Hajduka – kazat će Buljat
Hajdukovo proljeće koje je plodnim učinilo osvajanje Hrvatskog kupa ponovno je vratilo u modu “bilu boju” koja je pet godina bila u sjeni nekih drugih boja, najviše one modre Dinamove. Za jednog igrača Hajduka ovo proljeće ostat će u iznimno lijepom sjećanju, jer je svojim igrama bio sigurno među zaslužnijima za uspjeh svog kluba, a još više upada u oči činjenica da je sa svim tim zaslužio poziv u reprezentaciju. Radi se o Jurici Buljatu koji ove sezone besprijekorno ordinira Hajdukovom zadnjom linijom. Finalni dvoboj sa Šibenikom donio je potvrdu svega onog što je teško bilo ne primijetiti, a to je stabilnost Hajduka koji je nakon prvog dijela prvenstva bio jednostavno neprepoznatljiv, sada mu navijači tepaju, jer je stigao toliko čekani trofej.
– U dva susreta sa Šibenikom smo pokazali da smo bolji protivnik i zasluženo smo na kraju podigli Rabuzinovo sunce. Tri smo puta pobijedili Šibenčane, jednom u prvenstvu i dva puta u Kupu tako da je sve jasno što se tiče tog dijela priče. No, istaknuo bih da nije bilo nimalo jednostavno, jer se Šibenik pokazao kao vrlo čvrst i opasan protivnik – kazat će Buljat nakon “bitke na Šubićevcu” koja je donijela toliko radosti Torcidi. Kako i ne bi kad se čekalo dugih pet godina.
Iznenađen pozivom
– Nama igračima je sigurno najviše drago zbog naših navijača koji su čekali toliko dugo da njihov Hajduk osvoji neki trofej. Doček na Rivi je bio fenomenalan, ovo je nama i njima puno značilo, jer nije bilo lako posljednjih sezona biti ljubitelj Hajduka. Ostaje žal zbog prvenstva u kojem smo u startu krenuli loše te nije bilo druge nego sve karte baciti na Kup i vidjeli ste kako je na kraju sve sretno završilo.
Vaše dobre igre nisu ostale nezapažene, a najveće priznanje stiglo je u obliku poziva Slavena Bilića.
– Moram priznati da sam bio pomalo iznenađen Bilićevim pozivom, no lagao bih kad bi rekao da nisam presretan. Ovo je ispunjenje sna i jedva čekam da se pojavim na prvom okupljanju pred tri predstojeća pripremna ogleda. Imao sam odličnu sezonu koja je započela kvalitetno odrađenim pripremama. Kod Reje sam dobio priliku, uspio sam se nametnuti što sam uspio sve potvrditi pod Poklepovićevim vodstvom. Dobio sam stabilnost forme i drago mi je da to nije promaklo Biliću koje me je nagradio na najbolji mogući način. Tu čast koja mi je pružena da odjenem kockasti dres je prilika koja se ne propušta.
Tomasov taktička žrtva
Zadrana sve više u reprezentaciji. Pored Danijela Subašića, sad ste tu i vi.
– Subašić je već standardan, pogotovo će sada biti u prvom planu nakon ozljede Runje, a na meni je da se pokušam nametnuti što bolje. Samo trening s reprezentativcima će mi biti velka dobit i čast, a ako izbornik pruži po koju minuticu onda ću biti, kako se kaže, “na konju”. Ne očekujem ništa spektakularno, sama činjenica da sam “unutra” je za mene nevjerojatna.
Još da vam se pridruži kolega Tomasov i rođak Marijan Buljat bila bi to prava zadarska kolonija.
– Njih dvoje su trenutačno stavljeni u drugi plan iako svi znamo o kakvim kvalitetnim pojedincima se tu radi. Za Tomasova se ne treba bojati, iako nije standardan u posljenje vrijeme, on sigurno ne bi bio u Hajduka da ne vrijedi. Mislim da je on više trenutačna taktička žrtva trenera. Dok mi je za rođaka Marijana neizmjerno žao kad pogledam što mu se sve dogodilo. Nanizalo mu se nekoliko pehova i sad se nalazi u jednoj nezavidnoj situaciji. Nakon što mu je karijera išla vrtoglavom brzinom prema gore, pa dobio poziv u reprezentaciju ipak onaj lom noge ga je dosta unazadio. Došao je u Hajduk gdje je završio na kraju u drugoj momčadi i nema čistu situaciju. Žao mi je što nije u prvom planu, a siguran sam da bi za svaki klub u Hrvatskoj on bio zvučno pojačanje.