Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Strikomanova morska harfa

Autor: Valentina Mlađen

06.05.2010. 22:00
Strikomanova morska harfa

Foto: Šime STRIKOMAN



Šime Strikoman snima još jednu milenijsku fotografiju u Zadru. U sklopu projekta “Ritam kulturizma”, koji se održava 10. do 14. svibnja, a koji je osmislila skupina studenata s Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, 14. svibnja na rivi ispred Donata snimit će se milenijska fotografija pod nazivom “Morska harfa”. Kako bi snimanje bilo uspješno obavljeno studenti su se obratili Šimi Strikomanu, koji je već nebrojeno puta snimao milenijske fotografije na našem području.
– Studenti su mi se obratili u želji da naprave događaj kako bi obilježili jednu generaciju na neobičan način. Kako smo htjeli nešto novo, a inspiriran morskim orguljama došao sam na ideju da napravimo morsku harfu. Na rivi ćemo nacrtati harfu i po njoj ćemo složiti sudionike fotografije. Bit će to nešto novo i siguran sam jedna od boljih i neobičnijih fotografija, rekao je Strikoman o najnovijoj fotografiji.
Strikomanu je ovo 192 milenijska fotografija, a prijavilo se oko 500 sudionika. Naravno i ove godine neizostavna će biti pomoć zadarskih vatrogasaca koji će pomoći pri tehničkom dijelu posla. Dan prije snimanja same fotografije održat će se proba.
Ova milenijska fotografija kao i ostale iz Zadra i s ovog područja mogle bi se uskoro naći i u knjizi. Naime, u povodu obilježavanja desete obljetnice milenijske fotografije održat će se “Milenijada”, prvi festival milenijske fotografije. Osim fotografija u knjigama, kao i priča vezanih uz njih po gradovima će se održavati i izložbe milenijskih fotografija, a svi gradovi u kojima je milenijska fotografija snimana, pa tako i Zadar, dobit će status milenijskog grada.
Osim snimanja milenijske fotografije u sklopu projekta “Ritam kulturizma” od 10. do 13. svibnja, na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru, održat će se i izložba s natječaja za izbor “Najljepše ljetne fotografije”, a bit će izvedena i predstava “Gunter i Kata”. Svoja gostovanja su najavili Nikola Bašić, Goran Pavel-Šantek, Vinko Bakija i drugi stručnjaci, a neki studenti pripremili su i predavanja.