Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Susret kao znak nade i vjere za Zadar

Autor: Marija Ćurko

06.05.2010. 22:00
Susret kao znak nade i vjere za Zadar

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić ovih je dana uputio poziv svim župnim uredima, svećenicima, redovničkim zajednicama, crkvenim pokretima, zajednicama i udrugama u Zadarskoj nadbiskupiji, mladima i svim vjernicima u povodu Susreta hrvatske katoličke mladeži u Zadru, 8. i 9. svibnja.
– Dragi mladi! Od srca vam zahvaljujem za sve što ste učinili u pripremi ovoga Susreta. Stoga vas kao nadbiskup ove Crkve pozivam da svi dođete na Susret 8. svibnja najprije u centar grada Zadra gdje ćemo pokazati svoju vjernost Kristu i njegovu križu na način da ćete vi ponijeti križ Susreta ulicama našega grada. Procesija počinje u 14 sati od Foruma prema Višnjiku.
Pozivam i sve članove crkvenih pokreta, zajednica i udruga da se pridruže ovoj procesiji i slavlju svete mise na Višnjiku. Na taj način posvjedočit ćete svoju vjernost Kristu, Crkvi i zajedništvo sa svojim nadbiskupom.
Pozivam i vas mlade obitelji i sve koji želite sudjelovati, posebno članove župnih pastoralnih i ekonomskih vijeća, sve suradnike u župnom pastoralu, učitelje i profesore i sve koji rade s djecom i mladima, da u zajedništvu sa svim hrvatskim nad/biskupima dođete do 16.30 sati na Višnjik kada ćemo moliti Gospinu krunicu, a nakon toga u 18 sati slaviti svetu misu, navodi se u pismu mons. Puljića.
Nadbiskup je izrazio i želju da SHKM bude znak za ovaj grad, nadbiskupiju i cijelu Hrvatsku te znak nade i vjere koju nose mladi ove generacije.