Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Borik bolji u prvom, Zadar u drugom poluvremenu

06.05.2011. 22:00
Borik bolji u prvom, Zadar u drugom poluvremenu


Nakon utakmice zajedno su treneri obiju momčadi mogli izraziti zadovoljstvo s onim što se moglo vidjeti na utakmici gradskih rivala nakon dugo vremena u Jazinama. Zadovoljstvo je sigurno bilo izraženije kod Nevena Plantaka unatoč porazu njegovog sastava. Razlika u kvaliteti i iskustvu je na kraju donijela očekivani rezultat, no Zadru je znatno otežan posao i to je ono što ga posebno veseli.
– Čestitam svojim igračima na igri i na odličnom otporu momčadi Zadra koja je daleko kvalitetnija od nas. Skakački smo parirali, izgubljene lopte su bile u egalu, no nije nas išao šut za dvicu, što nam je već problem posljednje tri utakmice. Učinak za 48% nije dobar i to je odraz umora nakon napornog ritma kao i nedostatka individualne kvalitete mojih igrača, naspram ovih koji nastupaju u regionalnoj ligi – kazao je na prvu Plantak koji nije propustio ukazati na jednu zanimljivost iz većine utakmica s NLB ligašima ove sezone.
– Moram istaknuti zadovoljstvo s dosad ostvarenim rezultatima borbenošću mojih igrača te jednoj situaciji koja je meni i našem radu dosad veliki kompliment. U ovoj i onim utakmicama s Cedevitom i Zagrebom protivnički treneri bi igrali protiv nas uglavnom s 5 do 6 najboljih svojih igrača da bi nas uspjeli pobijediti. A to su sve momčadi kojima je budžet preko 20 puta veći od našeg. To je sve potvrda da smo napravili pravi posao te da dobro radimo. Borili smo se u ovoj utakmici koliko smo mogli, no sa slabim šutom za dva nismo mogli nešto više napraviti. Mogu samo biti ponosan na svoje igrače koji cijelu sezonu pokazuju odličnu igru i uspjeli se plasirati u Ligu za prvaka.
Kod stratega Zadra, Josipa Grdovića, zadovoljstvo je najviše pružala činjenica da su upisana vrijedna dva boda dok igra nije bila naštimana barem u prvom poluvremenu.
– Utakmica je bila tvrda, no na kraju smo korektno uzeli pobjedu nad Borik-Puntamikom. Oni su bili bolji u prvom, a mi u drugom poluvremenu. Mi smo ipak kvalitetnija momčad i iskusnija tako da je konačni rezultat od 10 poena u našu korist korektna slika onog što se događalo na parketu. Borik je igrao odlično, mi smo manje, no ta igra u drugom dijelu nas je izdigla dovoljno da bi prešli u vodstvo i uspjeli do kraja uzeti pobjedu. Čestitao bih također Boriku na odličnoj partiji – kratak  je bio Grdović.