Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Izrezao luster na komade i prodao ga u staro željezo

06.05.2011. 22:00
Izrezao luster na komade i prodao  ga u staro željezo


Kako bi masivni luster iznio iz prostora buduće Svečane dvorane Katoličkog doma u Bibinjama, muškarac ga je isjekao na manje komade te ga, upravo kako je to i posumnjao don Josip Radoica Pinčić, prodao otkupljivaču sekundarnih sirovina


Nakon niza obavijesnih razgovora policija je  otkrila i kazneno prijavila  29-godišnjeg kradljivca koji je  u subotu navečer iz Katoličkog  doma u Bibinjama ukrao vrijedan kristalni luster. 
– Policijski službenici 2. policijske postaje Zadar proveli  su kriminalističko istraživanje  nad više osoba sa zadarskog  područja koje se sumnjičilo da  su tijekom proteklog vikenda  iz prostorija bibinjskog Katoličkog doma u izgradnji, predio  Staro selo, odnijeli ukrasni luster promjera dva metra, vrijedan oko 50.000 kuna, a inače  u vlasništvu Župe Bibinje – izvijestio je glasnogovornik PU  zadarske Elis Žodan napominjući da je policija potom utvrdila osnovanu sumnju kako  je upravo 29-godišnjak, inače  iz okolice Zadra, ukrao crkveni luster. Kako bi ga iznio iz  prostora buduće Svečane dvorane Katoličkog doma, muškarac ga najprije iščupao iz plafona te otrgnuo i odbacio plastična grla i kristalne ukrase.  Zatim ga je isjekao na manje  komade te potom, upravo kako je to i posumnjao don Josip  Radoica Pinčić, prodao otkupljivaču sekundarnih sirovina.  Policija je ušla u trag i kupcu,  također, iz okolice Zadra, koji  se uplašio zbog burno popraćene krađe crkvenog lustera u medijima i javnosti, nakon čega je dijelove lustera  bacio u more između Sukošana i Sv. Petra.
Dijelove masivnog i skupocjenog lustera u petak su iz mora izvadili ronioci PU zadarske, a 29-godišnji dugoprstić  zaradio je kaznenu prijavu.