Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Da sam mogao, napravio bih još tri izmjene na poluvremenu

06.05.2012. 22:00
Da sam mogao, napravio bih još tri izmjene na poluvremenu


Čestitam i svojim igračima na ostanku, naročito jer smo ga izborili u teškim okolnostima. To je bit ove priče, ali ovo je upozorenje i njima i klubu da će sljedeća sezona biti itekako teška


“Nadao sam se da ćemo iz trećeg pokušaja ove sezone uspjeti pobijediti Karlovac, ali nismo uspjeli. Čestitam gostujućem treneru na korektnoj borbi i dobroj utakmici, a našem Zebiću na hrabrosti da već na poluvremenu uzme fantastičan rizik i promijeni sva tri igrača te napravi ovaj rezultat, koji nam u ovom trenutku odgovara. Mi uvijek idemo kroz crveno i samo je pitanje kada će nas kazniti, a sada nas više nitko ne može kazniti”, kazao je u uvodu posljednje konferencije za novinare na Stanovima ove sezone Josip Bajlo, sportski direktor Zadra.
Dalibor Zebić, trener, imao je podijeljene emocije. S jedne strane zadovoljstvo zbog ostanka pa i činjenice da njegova momčad nije izgubila nakon dva gola zaostatka na poluvremenu, a s druge nezadovoljstvo pristupom od prve minute.
– Kako god to zvučalo, na kraju sam zadovoljan bodom. U prvom poluvremenu smo pokazali koliko smo mentalno slaba momčad. Ovo nam se događa već dugi niz godina. Svaki put kada imamo priliku popeti se za jedno mjesto na ljestvici, odigramo ovako nonšalantno, bez imalo živosti, borbenosti i vjere u sebe. I ova utakmica je pokazala kako tanak kadar imamo, pogotovo u napadu. Nemamo mnogo rješenja, nemamo gol-igrača ni moći u sredini. Nedostaje nam drskosti, bezobrazluka, svega što čini nogomet. Prema tome, ovo je i upozorenje klubu da imamo tanak kadar za sljedeću sezonu, kada kreće liga 12, a tri kluba ispadaju. Ne smijemo se zavaravati. Ne može nam igrač odigrati jednu utakmicu pa da ga pet nema. Da sam mogao, napravio bih još tri izmjene na poluvremenu i sigurno ne bih pogriješio ni u čemu. Bitan je pristup, što nam je Karlovac pokazao. Došli su ovdje rasterećeni, željni igre i vjerom u sebe. Čestitam im što su u ovakvim okolnostima odigrali tako dobru utakmicu i posramili nas u prvom poluvremenu.
Zebić je još istaknuo:
– Čestitam i svojim igračima na ostanku, naročito jer smo ga izborili u teškim okolnostima. To je bit ove priče, ali ovo je upozorenje i njima i klubu da će sljedeća sezona biti itekako teška. A tada možda nećemo imati malo sreće, koju smo imali u pobjedama protiv Splita, Cibalije, Rijeke i bodu kod Dinama u Maksimiru pa ćemo lošije krenuti. Trebamo se pripremiti puno bolje i kvalitetnije za ovo što nam dolazi.
Sanjin Lucijanić, trener Karlovca, bio je zadovoljan bodom, uz mali žal za sva tri.
– Prvi put sam na Stanovima kao trener prvoligaške momčadi i uzeti bod na ovako vrućem terenu je za mene apsolutno uspjeh. Ipak, ostaje mali žal, naročito zato što smo u posljednjih pet minuta stvorili dvije izuzetne šanse, koje nismo uspjeli realizirati. Trebali smo otići kući kao pobjednici. Ali kada podvučemo crtu, nama je pripalo prvo poluvrijeme, Zadru drugo i konačan rezultat je realan i zadovoljavajući. Čestitam kolegi Zebiću na cijeloj sezoni, s obzirom da znam da ni on ne radi u idealnim uvjetima. Čestitam i svojim igračima i ljudima koji mi pomažu da izvučemo prvenstvo do kraja u uvjetima koji nisu nogometni. Uz sve te probleme, uspjeli smo dogurati do ove razine da nas Zadar na Stanovima, gdje je pobjeđivao mnogo jače momčadi, ne može samo tako pobijediti – rekao je Lucijanić.


Izjavili su




IVAN ĆURJURIĆ, ZADAR
– Mislim da smo od početka bili bolja momčad od Karlovca, iako to u prvom poluvremenu rezultat nije pokazivao. Imali smo dobre šanse, ali ih nismo iskoristili, što su oni kaznili i otišli na odmor s 0:2. Iz dva udarca u okvir su postigli dva gola, dok smo mi imali mnogo više prilika i ostali na nuli. No, u drugom dijelu smo pokazali karakter i u potpunosti dominirali te zasluženo osvojili bod. Na kraju smo mogli i pobijediti, ali nažalost nismo. Moramo poraditi na realizaciji. Sada idemo u Osijek odigrati još jednu ozbiljnu utakmicu. Dat ćemo sve od sebe da se kući vratimo neporaženi.
LUKA BEGONJA, ZADAR
– Žao mi je što nismo uspjeli pobijediti u posljednjoj domaćoj utakmici ove sezone. Mlada smo momčad i nismo se navikli boriti s pritiskom borbe za ostanak, ali smo ga ipak osigurali na vrijeme. Da smo pobijedili Šibenik i Karlovac na Stanovima, što smo objektivno mogli, situacija na tablici bi bila ljepša, ali sve u svemu, zadovoljni smo. Pred nama je još jedna utakmica, koju želimo odigrati korektno i pokušati iz Osijeka donijeti bod ili čak sva tri, kako bi u pozitivnom tonu zaključili dobru sezonu.
MARIN KURTIN, KARLOVAC
– Znali smo da nemamo što izgubiti i dogovorili smo se da odigramo najbolje što znamo pa što bude. Mlada smo momčad i igramo bez ikakvog imperativa, ali s ciljem da se hrabro i pošteno borimo do kraja prvenstva. Mislim da smo prikazali relativno ozbiljan nogomet, ne baš oku gledljiv, ali dobro radimo i to se vidi. Možda je pobjeda mogla otići Zadru, iako smo mi na kraju imali veliku priliku da odnesemo pun plijen. Nakon svega, mislim da je 2:2 pošten rezultat. Ugovor s Karlovcem mi vrijedi do zime i spreman sam odigrati drugu ligu, nije ni to loše.