Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Sezona čudnih poteza

06.05.2012. 22:00
Sezona čudnih poteza


Poraz od Dubrovnika u subotu navečer u Jazinama donio je Sonik-Puntamici oproštaj od A-1 lige nakon sedam sezona uspješnog plova prvoligaškim društvom. Sljedeće sezone ih stoga očekuje igranje u A-2 ligi jug te nada da će se nekako uspjeti i vratiti u staro društvo gdje su itekako u sedam proteklih sezona bili protivnik kojeg su se pribojavali svi prvoligaši. Kako su uspjeli upropastiti relativno lagodnu situaciju nakon što su u osnovnom dijelu natjcanja završili na diobi sedmog mjesta sa tek dvije pobjede zaostatka za Svjetlosti koja je završila u Ligi za prvaka stvarno je teško ne zapitati se.
Pošto se u Ligi za ostanak zbrajaju samo pobjede i porazi između sudionika te lige, zeleni su ušli sa omjerom 5-5, no i dalje su bili dvije pobjede udaljeni od Dubrovčana koji su imali omjer 3-7. Međutim u tom novom natjecanju odjednom je sve krenulo nizbrdo i negativni niz od četiri poraza donio je opasnost od ispadanja što se na kraju nažalost i obistinilo sa samo dvije ostvarene pobjede od devet utakmica. Ključan je definitivno bio domaći poraz od Kvarnera u 2. kolu koji je bitno unazadio psihu Puntamičana koja je vidljivo na naplatu došla u subotu kad su igrači popustili pod teškim bremenom imperativa uspjeha kontra Dubrovčana. Nakon tog poraza od Riječana više ništa nije bilo isto iako su iz kluba stizale povratne informacije kako nema razloga panici ni nekakvom defetizmu koji je zavladao svlačionicom.
Nije se dizala uzbuna ni nakon četvrtog poraza, i to visoko izraženog u Dubrovniku nakon čega je ostavku ponudio dotadašnji trener Neven Plantak koji je izrazito uspješno predvodio Puntamičane tri sezone. Na njegovo mjesto je pred preostalih šest kola postavljen 26-godišnji Marko Selin što je bilo, malo je i reći, iznenađenje, no Uprava kluba je izgleda imala viziju kako će neiskusni i izrazito mladi trener donijeti nekakav kopernikanski obrat u igri i rezultatima. Taj “vrući krompir” Selin kao zaposlenik kluba nije možda mogao ni smio odbiti, što mu za konačni neuspjeh daje alibi, no pravo je pitanje što su to mislili brižnici mlađeg zadarskog prvoligaša revolucionarnog učiniti postavivši doslovno šegrta, a ne majstora, na klupu u situaciji kad jedan kiks odvodi klub u drugu ligu. Je li trebalo potražiti neko iskusnije trenersko rješenje za tih posljednjih, egzistencijalno bitnih šest kola, uopće nije sporno, no sada se vrijeme ne može vratiti unazad.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU ZADARSKOG LISTA