Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Broj djelatnika Konzervatorskog odjela kontinuirano se smanjuje

Autor: Ante Rogić

06.05.2013. 22:00
Broj djelatnika Konzervatorskog odjela kontinuirano se smanjuje

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Igor Miletić je kao djelatnik Konzervatorskog odjela s mjesta višega stručnog savjetnika za zaštitu nepokretne kulturne baštine imenovan na mjesto pročelnika


Konzervatorski odjel u Zadru nedavno je dobio novog pročelnika, ali i izgubio još jednog stručnog djelatnika.
Sad već bivša pročelnica Anastazija Magaš Mesić raspoređena je na radno mjesto voditeljice Službe za pripremu i provedbu projekata Europske unije, Sektora za europske poslove i medije u Upravi za međunarodnju suradnju i fondove Europske unije pri Ministarstvu kulture u Zagrebu.
Naime, zbog gore navedenog došlo je do preraspodjele unutar Konzervatorskog odjela u Zadru te je Igor Miletić imenovan kao djelatnik istog Odjela s mjesta višeg stručnog savjetnika za zaštitu nepokretne kulturne baštine na mjesto pročelnika.
Ono na čemu bi najviše trebalo raditi je podizanje svijesti kod građanstva da se nalaze u prostoru koji je prebogat baštinom i da ta baština oplemenjuje čovjeka. Nije svejedno živjeti u jednom humanom prostoru sa tisućljetnom baštinom ili negdje drugdje gdje toga nema, istaknuo je novi pročelnik Konzervatorskog odjela u Zadru Igor Miletić i zato je naša zadaća tu baštinu očuvati, pravilno vrednovati i prezentirati.