Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dugo sam čekao, ali bio sam strpljiv

Autor: Šime Ćurko

06.05.2013. 22:00
Dugo sam čekao, ali bio sam strpljiv


Vidio sam da je stoper Cibalije nesiguran u izbijanju loptu, pa sam ga malo pritisnuo. Ispucao je loptu koja mi se odbila u prsa. Odlučio sam odmah opaliti po golu i tako sam s 15-ak metara pogodio suprotni kut – kaže Muić


Kod Dalibora Zebića nije bio ni u drugom planu. Kod Ferde Milina počeo je dobivati priliku, a onda je – nestao. Punih pet mjeseci bez nastupa u Prvoj HNL. Sve do prošle subote i gostovanja u Vinkovcima. Tamo je drugi put u karijeri u Prvoj HNL utakmicu počeo u prvih 11 i zabio eurogol. Dva puta u početnoj postavi, jedan gol. Impresivna statistika.
– Vidio sam da je stoper Cibalije nesiguran u izbijanju loptu, pa sam ga malo pritisnuo. Ispucao je loptu koja mi se odbila u prsa. Odlučio sam odmah opaliti po golu i tako sam s 15-ak metara pogodio suprotni kut. Istina, lijep gol – kaže Domagoj Muić (1993.), jedan od kreatora važne pobjede Zadra u gostima kod Cibalije. Muić je do prošle sezone nastupao za juniore Zadra i jedini je igrač iz svog godišta koji je nakon juniora karijeru nastavio u prvoj momčadi na Stanovima.
Milin je za Muića našao mjesto na poziciji desnog veznog, lijevo je bio Banović, a na zadnjem veznom igrao je Jerbić. U suženju izbora igrača za vezni red s kojim je krenuo na Cibaliju Milinu je “pomogao” i izostanak Begonje i Suraća.
Nogomet je Muić počeo trenirati kao osmogodišnjak 2001. godine, a prvi trener bio mu je Josip Miočić. Za razliku od svoje generacije, u kojoj djeca nerijetko treniraju više sportova, za Muića je nogomet bio i ostao jedini izbor.