Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svi imaju istu želju – da Ministarstvo obnovi crkvu

Autor: Velimir Brkić

06.05.2013. 22:00
Svi imaju istu želju – da Ministarstvo obnovi crkvu

Foto: Velimir BRKIĆ



Svi mještani žele i obnovu razrušene crkve sv. Mihovila na tom groblju, koju im je obećalo Ministarstvo kulture prije nekoliko godina. Bila je to prva župna crkva u Popovićima. Ranoromanička crkva sv. Mihovila iz 11. ili 12. stoljeća, razrušena je do temelja u Domovinskom ratu


U Popovićima, mjestu koje je nalazi šest kilometra sjeverozapadno od Benkovca, podiže se ogradni zid oko mjesnog groblja. U ovom starom naselju koje je ime dobilo po hrvatskom vitezu Dragojlu Popoviću, mještani dragovoljno uz financijsku i stručnu potporu Grada Benkovca te donacijama izvode građevinske, zidarske i kamenoklesarske radove.
– Gradsko čelništvo je podržalo inicijativu organizacijskog odbora za uređenje groblja i mjesnog odbora Popovići te se Grad svesrdno uključio u izgradnju ogradnog zida. Odaziv mještana je zaista nevjerojatan, rekao je gradonačelnik Branko Kutija koji aktivno sudjeluje u ovoj akciji.
– Izgradili smo gotovo 80% ogradnog zida. Dali smo veliki broj radnih sati koje nismo ni brojili, a najveća nagrada bit će dovršetak radova na ogradnom zidu te početak izgradnje ispraćajne dvorane na groblju, poručili su volonteri iz Popovića.