Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

En ti miša iz Omiša!

06.05.2017. 22:00
En ti miša iz Omiša!


Za momčad Ivana Pudara bili su kobni Šime Puljić u 20. minuti susreta, te Marin Koštić u 72. Zadar je u vremenskoj nadoknadi uspio zabiti počasni zgoditak, a strijelac je bio Vlatko Blažević
U 30. kolu Treće HNL jug Zadar je doživio novi gostujući poraz i to od fenjeraša prvenstva momčadi Omiša. Domaćin je na svom travnjaku slavio 2:1. Ovo je sedma utakmica zaredom u kojoj momčad sa Stanova ne zna za pobjedu. Što je još gore u tih sedam utakmica doživjeli su čak četiri poraza i triput remizirali. Ovoga puta za momčad Ivana Pudara bili su kobni Šime Puljić u 20. minuti susreta, te Marin Koštić u 72. Zadar je u vremenskoj nadoknadi uspio zabiti počasni zgoditak, a strijelac je bio Vlatko Blažević.
I ovoga puta kao i protiv Neretvanca u prošlome kolu trener Ivan Pudar je na travnjak poslao momčad u čijim redovima nije bilo iskusnih Gluića, Župana i Terkeša. Potonji dvojac nije niti putovao u Omiš. Prvi opasniji udarac uputio je domaći sastav i to u 10. minuti susreta. Međutim, Karlo Jurjević je siguran na vratima Zadra. Tri minute kasnije uzvraća momčad sa Stanova, Pranić je s 15-ak metara iskosa s lijeve strane odlično tukao, ali vratar Kulić je još bolje intervenirao. U istoj minuti prijeti i Blažević, ali lopta je prošla tik uz lijevu vratnicu. U 14. minuti u prilici je i Bubnjar, ali ništa ni od toga. A onda je domaćin poveo u 20. minuti. Kombinirala su dvojica 19-ogodišnjaka u redovima Omiša, Bilić je dobro uposlio Puljića koji se na desetak metara od gola oslobodio svog čuvara i pogodio za 1:0. Igrala se 26. minuta kada je Bubnjar izborio slobodni udarac na rubu kaznenog prostora, ali Tokić nije uspio pogoditi. U samoj završnici prvog dijela u jednoj akciji Zadar je imao dvije 100-postotne prigode za poravnanje. Igrala se 44. minuta kada je Blažević napravio pravi slalom u šesnaestercu gostiju i pogodio gredu, a na odbijenu loptu natrčao je Brlić čiji udarac brani Kulić.
U nastavku utakmice počela je padati kiša u Omišu, a to kao da je natjeralo Zadrane na veću aktivnost i agresivnost. Međutim, nikako nisu uspijevali stvoriti mat situaciju pred vratima domaćina i poentirati. U jeku gostujućih napada domaćini imaju veliku priliku za povećanje vodstva. Nakon jednog kontranapada Koštić je s 12 metara iskosa s desne strane tukao malo pored desne vratnice. U 72. minuti Omiš je zabio i drugi zgoditak na ovoj utakmici. Puljić je iskoristio nesmotrenost Zadrove obrane i s lijeve strane u sredini pronašao Koštića koji s desetak metara šalje loptu u mrežu Zadrana – 2:0. Gosti iz Krševanovog grada su mogli smanjiti zaostatak u 80. minuti kada se Pedišić našao u odličnoj prilici nakon kornera, ali nije bio precizan. Tri minute kasnije prijeti Puljić, ali Jurjević je siguran. U vremenskoj nadoknadi utakmice Zadar je ipak uspio zatresti suparničku mrežu. Smokrović je centrirao s desne strane, a Blažević s desetak metara nogom pogodio za konačnih 2:1.