Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Biograd – turistička sila na koju treba računati

Autor:

06.06.2009. 22:00
Biograd – turistička sila na koju treba računati

Foto: Zvonko KUCELIN



Kruna ovogodišnjeg otvaranja špice biogradske turističke sezone bio je “Prvi festival izvorne hrane i pića, delicija, suvenira i folklora” gdje je dominirao biogradski gastro stol dugačak nevjerojatnih 600 metara. Na biogradskoj rivi mjesto su pronašli izlagači iz cijele Hrvatske kojima su se pridružili i prijatelji iz Mađarske, Bosne i Hercegovine, Italije i Slovenije. Osim što je ove godine gastro stol dobio međunarodni karakter, veći je i broj izlagača nego lani, kada ih je bilo 160.
– Ovaj događaj znači jako puno za turističku promociju grada Biograda, jednog jakog turističkog centra Zadarske županije. Pokazali smo koliko smo jaki i koliko izlagača možemo okupiti iz cijele republike i susjednih zemalja. To govori da Biograd kao turistička meka zaista zrači, da je privlačan i da je svake godine sve traženija destinacija u Europi i svijetu. O tome najbolje svjedoči i podatak da u prvih pet mjeseci bilježimo rast od ni manje ni više nego 30 posto u odnosu na prošlu godinu, rekao je Ivo Eškinja, direktor TZ Biograd na moru .
 Biograd je i ove godine potvrdio svoj visoki turistički rejting. Jučer je bilo pravo zadovoljstvo biti dio biogradskog turističkog šušura. Stolovi bogati autohtonim delicijama iz svih dijelova Hrvatske i susjednih zemalja, zrakom se širio miris rižota, brudeta i drugih specijaliteta kojim su častili domaći ugostitelji, na nekoliko mjesta hrana se spremalo “uživo”, rezao se pršut, sir. Sve to bilo je uokvireno u bogati zabavni i kulturni program koji je predvodio biogradski KUD “Kralj Tomislav”, zajedno s Rapskim streličarima, Kliškima uskoci i mnogim drugima.