Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ledenko i Čakarun na juniorskom SP-u

Autor: Andrija Dešpoja

06.06.2010. 22:00
Ledenko i Čakarun na juniorskom SP-u


Seniori i juniori zadarskog Jadrana nastupili su u Zagrebu na 13. međunarodnoj regati i 10. Croatia Masters openu. Za juniorske je veslače ova regata bila kriterijska pa su tako u dvojcu bez kormilara nastupile dvije posade Jadrana u sastavu: Mate Ledenko i Mile Čakarun te Roko Pekić i Ante Antišin. Utrka kvalifikacija dvojca bez kormilara poslužila je kao provjera juniorskih kandidata za sastav hrvatske izborne vrste, a posada Ledenko – Čakarun je sigurnom pobjedom još jednom pokazala da je ove godine među hrvatskim juniorskim posadama. Zadrani su tako potvrdili svoj status izboren još na regati Croatia open u travnju te su ovom pobjedom osigurali nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u češkim Račicama i Olimpijskim igrama mladih u Singapuru. Drugi dvojac u sastavu Roko Pekić i Ante Antišin zauzeo je četvrto mjesto.
Na regati su nastupili i seniori koji su prvog dana veslali također dvojce bez kormilara, a u finalu su uvjerljivo pobijedili Josip Stojčević i Branimir Vujević sa solidnim rezultatom od 6 minuta i 40 sekundi ispred druge posade Jadrana braće Marina i Branka Begovića.
Drugoga dana regate seniori su veslali u četvercima bez kormilara u kojem je posada Josip Stojčević, Branimir Vujević, Marin i Branko Begović zauzela drugo mjesto iza kombinirane posade osječkog Iktusa i zagrebačke Trešnjevke, a druga posada Marin Mašina, Marko Đurica, Toni Bilan i Karlo Bilić četvrto mjesto, dok su u programu juniorskih utrka nastupili Roko Pekić i Ante Antišin u kombiniranim posadama četverca bez kormilara i osmerca gdje su osvojili drugo odnosno prvo mjesto.