Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Plava zastava osmu godinu zaredom

Autor: Ante Vidović

06.06.2010. 22:00
Plava zastava osmu godinu zaredom

Foto: Adam VIDAS



Na plaži TN Zaton u subotu je osmu godinu za redom podignuta plava zastava. Zastavu su zajednički podigli djelatnici TN Zaton i njihovi gosti.
– Lani je napravljena jedna anketa od strane udruge Lijepa naša koja je pokazala kako je veliki broj gostiju upoznat s tim što predstavlja plava zastava te kako je plava zastava jedan od kriterija koji mora biti ispunjen prilikom odabira turističkog odredišta. Plava zastava je skup jednih standarda koje bi svatko od nas htio imati zadovoljene na plaži na kojoj se kupa, rekao je voditelj animacije i sporta u TZ Zaton Neven Smrkinić.
Podizanju zastave prisustvovala je Ana Marija Paić iz udruge Lijepa naša koja je kazala kako su u Zatonu morali ispuniti 33 kriterija prije dobivanja plave zastave.
Inače, plava zastava za plaže i marine je međunarodni ekološki program zaštite okoliša mora i priobalja, čiji je prvenstveni cilj održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom. Ona je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička markica koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Plava zastava je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavještavanja javnosti, kada je u pitanju briga za more i obalni pojas, a posebno kada je u pitanju briga za obalne prostore koji trpe najjači pritisak, a to su upravo plaže i marine.