Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Škabrnjani najkonstantniji

Autor: Čedo Fabulić

06.06.2010. 22:00
Škabrnjani najkonstantniji

Foto: Sebastian GOVORČIN



U 30. kola Škabrnjani su zabilježili 22 pobjede, dok je posljednji gračački Velebit ostvario samo tri pobjede
Prvaci Županijske nogometne lige u sezoni 2009./10. su nogometaši NK Škabrnje koji su kolo prije kraja prvenstva već bili osigurali čelno mjesto. Naime, nakon neodlučenog ishoda s Arbanasima u Zadru se ispostavilo da je jedan igrač Arbanasa nastupio s tri javne opomene te su Škabrnjani za “zelenim stolom” zaradili sva tri boda čime su odmakli pratnji za nedostižna četiri boda i time osigurali viši rang, odnosno Četvrtu HNL. U posljednjem kolu Škabrnjani su visokom pobjedom nad Dalmatincem 6:0 samo potvrdili da su u ovoj sezoni najbolji u županiji. Inače, dobar dio drugog dijela prvenstva borbu za titulu vodila su četiri kluba, Škabrnja, Pakoštane, Zlatna luka i Gorica.
U 30. kola Škabrnjani zabilježili su 22 pobjede, dok je posljednji gračački Velebit ostvario samo tri pobjede. Škabrnjani, Pakoštane i Zlatna luka imali su i najmanje poraza, samo tri, dok su s osam remija Zlatna luka i Zemunik na vrhu ljestvice, a momčad Arbanasa je sa samo jednim neriješenim ishodom sve pobjeđivala ili gubila. Najučinkovitije strijelce imala je Gorica (88 pogodaka), dok su jedan manje ostvarili nogometaši Zlatne luke. Momčad Pakoštana nije puno davala, ali je zato primila najmanje pogodaka, samo 22. Opet se po tko zna koji put pokazalo da ona momčad koja uz određenu kvalitetu igrača redovno i kvalitetno trenira i tome pristupa vrlo ozbiljno ima veliku prednost od samog starta.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 1. ŠKABRNJA 30 22 5 3 62:24 71
S trenerom Lukom Hržinom na čelu i dakako agilnom upravom okosnicu momčadi Škabrnje činili su: K. Dražević, S. Bilaver, M. Bilaver, A. Mičić, Š. Klarin, D. Đerđa, A. Perica, A. Vrsaljko, I. Šarić, Šopić, Š. Ivković, A. Pavlović, L. Karlić, I. Grubić, K. Ražov, P. Jurić. Zanimljivo je da su Škabrnjani nakon jesenskog dijela i u proljetnom ostvarili isto 11 pobjeda s tri remija i jednim porazom te su osvojili 36 bodova. Znači i u nastavku su održali kontinuitet i na kraju zasluženo slavili. Najbolji strijelac im je već dokazani iskusni Ante Pavlović sa 17 postignutih golova. Igralište na Vlačinama se preuređuje pa će vjerojatno do jeseni sve biti spremno za nastup u Četvrtoj HNL.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 2. PAKOŠTANE 30 20 7 3 75:22 67
Trener Marijan Lamešić svakako može biti zadovoljan igrom svojih pulena naročito u drugom dijelu prvenstva. Iako su u tom dijelu osvojili tek peto mjesto s osam bodova zaostatka za Škabrnjom, u drugom dijelu visok kontinuitet igara Pakoštanaca donio je niz zanimljivosti i neizvjesnosti oko prvog mjesta da su prvenstvo učinili i više nego zanimljivim. S izvrsnim vratarom Knezom i obranom koja je primila najmanje golova tu su bili i vrsni napadači, najbolji strijelac kluba Stipe Vujević s 21 golom te Skroče, Kostović, Gegolaj. Po nekim naznakama i Pakoštanci bi se trebali plasirati u viši rang.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 3. ZLATNA LUKA 30 19 8 3 87:30 65
Drugi po efikasnosti u ligi, a treći u ukupnom poretku. Sukošanci su u drugom dijelu prvenstva bili nešto uspješniji u pobjedama, ali im dodatna četiri neriješena ishoda nisu išla na ruku. Od ove momčadi svi u ligi su se razlogom bojali, jer kada Sukošanci zaigraju kako znaju lako su dolazili do pobjede. Možda je prijelomni trenutak prvenstva “skrojen” upravo na Dešenju u 27. kolu kada su u derbiju kola izgubili od Škabrnje 2:1, ali su smogli snage i vratili se u igru nakon pobjede nad Goricom na Jamorini. Prekasno. Stipe Pavin bio je najbolji strijelac, a do njega vrlo efikasni Tomislav Strenja, Božidar Morović i Danijel Barić.
4. GORICA 30 19 4 7 88:33 61
Najefikasniji u ligi sa skoro tri gola u prosjeku po utakmici i gotovo nepobjedivi na svojoj Jamorini. Jesenski dio prvenstva okončali su na diobi drugog mjesta s devet pobjeda i dva remija te sedam bodova zaostatka za vodećom Škabrnjom. Do kraja prvenstva bili su među četiri momčadi koje su se borile za vrh ljestvice, ali nisu imali dovoljno sreće. Ipak, trener Mile Batur Ćeza vrlo dobro je vodio momčad tako da Goričani nikad nisu bili nadigrani. Najbolji strijelac kluba Pave Mikulić mnogo puta je bio čovjek odluke, a u završnici prvenstva izvrsno je proradio drugi strijelac Ante Kamber.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< CROATIA 30 15 4 11 76:49 49
S 21 bodom (šest pobjeda) u prvom dijelu prvenstva Turanjci su se našli na diobi 8. i 9. mjesta, ali su u nastavku ostvarili veliki pomak. Ostvarili su još devet pobjeda, ali su doživjeli i pet poraza tako da je njihova igra toplo-hladno odgovara plasmanu. Iskusni vratar Bubnjar i Budanović predvodili su vrlo mladu momčad iz koje je najslavniji izišao prvi topnik lige Jurica Kresović. Kresović je s postignutih 36 golova daleko odmakao najbližoj pratnji, a u prosjeku zabijao je nešto više od jednog gola po utakmici.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 6. ZEMUNIK 30 13 8 9 61:60 47
Zemuničani su ostali na granici bodovnog učinka iz prvog dijela prvenstva. Tada su osvojili 24 boda i bili su jedno mjesto niže nego na kraju prvenstva što znači da su tijekom cijelog prvenstva igrali kontinuirano dobro s veselim i tužnim trenucima. Braća Fabijan, Šarić i vratar Krnčević bili su glavne poluge momčadi i voditelji mlađih kojima za nešto više treba više rada i ozbiljnosti. Dragan Fabijan je u vrhu ljestvice strijelaca, a iznenadio je i mladi Matej Alvir. Ipak, 47 osvojenih bodova je solidan učinak igrača trenera Milivoja Krnčevića.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< PAKLENICA 30 14 2 14 73:62 44
I momčad Paklenice nalazi se u srednjoj kategoriji s istim brojem pobjeda i poraza nakon prvog i drugog dijela prvenstva. Dva neriješena rezultata u drugom dijelu govore da su Starigrađani većinu utakmica dobivali ili gubili što znači cilj je igrati otvoreno i nastojati postići gol više od protivnika, jer je vječni Tomica Milovac trener takvog kova. Tako je to išlo tijekom cijelog prvenstva pa je i sredina ljestvice realna slika. Momčad je dobro igrački potkovana iskusnim znalcima, vratarem Jaklinom, Bobanom, Galešićem, Kovačevićem ali, problem je uvijek isti. Kad igraju kod kuće u Zemuniku ili vani uvijek su gosti.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 8. NOVA ZORA 30 12 6 12 75:68 42
Točno na sredini ljestvice, a na koncu polusezone s 29 bodova dijelili su drugo i treće mjesto s Goricom. Očito da nastavak sezone nije bio baš uspješan te su tako zabilježene samo tri pobjede, četiri remija i čak devet poraza, pa je pad za pet mjesta bio neminovan. Sva sreća da u svojim redovima imaju Danijela Njitraja, drugog strijelca prvenstva s 27 postignutih golova.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 9. ARBANASI (-1) 30 13 1 16 56:57 39
Prvenstvo su dobro započeli, ali se ubrzo oštrica otupila, pa su jesenski dio prvenstva okončali na desetom mjestu s 19 bodova koji nisu obećavali borbu za vrh ljestvice. Tada se malo osuo igrački kadar, a na mjesto trenera je umjesto Željka Bakarića postavljen Leo Vukić. Situacija se do kraja malo popravila te je ostvaren polovičan rezultat od sedam pobjeda i isto toliko poraza uz jedan neriješen rezultat. Najbolji strijelac Ivan Rukavina nije imao još nekog tko bi mu u tom segmentu pomogao.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 10. PODGRADINA 30 11 4 15 47:61 37
Momčad Podgradine, također, je napredovala na ljestvici u odnosu na jesenski dio prvenstva. Zabilježena je jedna pobjeda više nego tada, također, dva remija, ali i osam poraza što znači da je proljeće bilo u granici s jeseni. Momčad se u Posedarju pokazala kao vrlo čvrsta i snažna, a i vani bi je svi respektirali. Kristijan Paleka bio je najbolji strijelac sa 16 postignutih golova. Vrlo dobar pomladak kluba obećava bezbrižnu budućnost.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 11. NOŠK 30 10 6 14 41:65 36
Tamo gdje je bio tu je i ostao. Naime, momci s Bravarića jesenski dio su okončali na diobi od 11. i 13. mjesta sa 17 bodova, dok su u nastavku prvenstva to 11. mjesto sačuvali samo za sebe. Dolaskom trenera Bakarića igra se nešto popravila, ali je i dalje ostala vrlo mala učinkovitost, što je stara boljka NOŠK-a tako da nema nekog od strijelaca tko se posebno istaknuo.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 12. BIBINJE 30 9 7 14 50:67 34
Za razliku od jeseni možda nitko od klubova nije imao toliki pad. Kako objasniti da su Bibinjci nakon prvih nekoliko kola svrstani među favorite, da bi jesen okončali na šestom mjestu, a na koncu prvenstva na ljestvici su pali s velikih šest mjesta. Čini se da im ništa nije moglo pomoći pa čak ni šok terapija s novim trenerom Nadom Kovačevićem. U posljednjim kolima olako su znali primiti i po alarmantnih sedam komada. No, poznavajući Bibinjce to se u budućnosti ne bi smjelo događati.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 13. VRČEVO 30 8 7 15 42:56 31
Oni koji su pri začelju ljestvice obično nemaju istaknute strijelce, pa tako ni momčad Vrčeva. Mala učinkovitost glavni je razlog što inače čvrsti Glavičani nisu osvojili još koji bod. Negativni proljetni saldo sa više neriješenih i izgubljenih utakmica učinio je da se Vrčevo za razliku od jeseni na ljestvici spusti za dva mjesta.
14. DEBELJAK (-1) 30 7 4 19 45:103 24
I momčad Debeljaka se za razliku od jeseni nije pomaknula dalje od 14. mjesta. Istina, u nastavku prvenstva Debeljačani su zabilježili četiri pobjede i jedan remi, ali i čak deset poraza što ih je uz oduzimanje dva boda ostavilo na istom mjestu. U prilično nedjelotvornom napadu istaknuo se Martin Jerak sa 14 postignutih golova, međutim, u rubrici primljenih golova Šaraj je bez premca.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 15. DALMATINAC 30 5 4 21 38:101 19
Kao u filmu 101 Dalmatinac tako i u rubrici primljenih golova stoji nogometašima iz Crnog. Međutim, pogrešno je reći nogometašima iz Crnog već poletarcima iz Crnog jer se radi o sastavu u kojem su uz nekoliko iskusnijih većinom igrači kadetskog i juniorskog uzrasta. Ipak su ti igrači u nastavku prvenstva napravili pomak, pa su ostvarili tri pobjede i tri remija više. Ako iduće sezone ostanu na okupu vjerojatno će postati respektabilniji.
!,<!,<!,<!,<!,<!,< 16. VELEBIT (-1) 30 3 3 24 44:102 11
Možda nitko nije igrao tako otvoreno kao (većinom) juniori iz Gračaca. U porazima su ostali na istom nivou u odnosu na jesenski dio, ali su zato napredovali u pobjedama ostvarivši dvije više. Prema najavama iz Gračaca, klub barem za sada, ne zanima nastup u seniorskoj ŽNL te bi ubuduće nastupali samo s mlađim dobnim uzrastima.
 


Lista strijelaca


36 – Jurica Kresović (Croatia)
27 – Daniel Njitraj (Nova zora)
21 – Stipe Vujević (Pakoštane), Pave Mikulić (Gorica)
17 – Dragan Fabijan (Zemunik), Ante Pavlović (Škabrnja)
16 – Kristijan Paleka (Podgradina)
15 – Hrvoje Režan (Bibinje)
14 – Martin Jerak (Debeljak), Stipe Pavin (Zlatna luka), Ante Kamber (Gorica)
13 – Tomislav Strenja (Zlatna luka), Matej Alvir (Zemunik)
12 – Jure Čirjak (Gorica), Milan Jergović (Nova zora), Ivan Rukavina (Arbanasi)
11 – Nikola Zdunić (Peklenica)
10 – Božidar Morović (Zlatna luka), Danijel Barić (Zlatna luka), Roko Kostović (Pakoštane)