Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zabava i košarka dominirale City Gallerijom

Autor: Andrija Dešpoja

06.06.2010. 22:00
Zabava i košarka dominirale City Gallerijom


Trodnevni košarkaški spektakl na kraju je ostvario sva očekivanja organizatora koji su imali naklonost zainteresiranih momčadi koje su se u odazvale lijepom broju
U organizaciji City Gallerije i uz potporu mnogih sponzora uspješno je privedeno kraju četvrto Otvoreno prvenstvo Zadra u uličnoj košarci kroz koje je u tri dana natjecanja prodefiliralo čak 31 momčad. Najbrojniji odaziv, 12 momčadi, bio je u juniorskoj konkurenciji. Upravo kod juniora je bilo najveće “sito i rešeto” kvalifikacija koje su na kraju iznjedrile dva najjača tima Legionare i Blabore. Njihov međusobni finale je pripao Legionarima koji su 21:9 nadvisili Blabore i tako odnijeli naslov kod juniora. U kadetskoj konkurenciji vodila se neizvjesna borba između Kikinde i Forneta koja je pripala Kikindi s rezultatom 21:15. Zanimljivo je bilo i u konkurenciji školaraca, a tu su prvo mjesto uzeli poletarci iz Šibenika pod nazivom Alkar koji su u finalu nadvisili sastav Dica Zadra 11:5. Sve to je bila uvertira za najveću poslasticu prvenstva, seniorski finale gdje su “koplja ukrstili” sastavi u kojima su se nalazili uglavnom poznati igrači zadarski igrači poput Čulara, Baričevića, Bulića, Marića i dr. U konkurenciji sedam momčadi u finalu su se našli Kamilica (Čular, Barin, Čelopek) te Gaučosi u kojoj su se nalazili igrači A-2 ligaša Voštarnice (Marić, Zrnić, Baričević, Bulić). Sama utakmica bila je puna naboja, neizvjesnosti i neprestano izmjenjivanja u prednosti jednih i drugih. Ipak Kamilica je uspjela iskoristiti posljednja dva napada te sa 21:18 uzela naslov pobjednika i novčanu nagradu u iznosu od 4.000 kuna.
Trodnevni košarkaški spektakl je na kraju ostvario sva očekivanja organizatora koji su imali naklonost zainteresiranih momčadi koje su se u odazvale lijepom broju te pružile zavidnu kvalitetu košarkaškog znanja, a sve je bilo upotpunjeno odličnom organizacijom uz bogat zabavni program i nagrade.