Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Đekić ne želi raditi s Marčićem zbog slika iz Bleiburga

06.06.2011. 22:00
Đekić ne želi raditi s Marčićem zbog slika iz Bleiburga


Toni Marčić hodočastio je u Bleiburg, nakon čega je na web stranici miljacici.webs.com koju on uređuje objavio niz fotografija, među kojima i one gdje on drži transparent na kojem se vide granice Nezavisne države Hrvatske – Goran Đekić


Gračački vijećnici SDSS-a napustili su zadnju sjednicu Općinskog vijeća koja je nakon toga prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Napuštanje sjednice obrazloženo je posjetom zamjenika načelnika Općine Gračac Tonija Marčića Bleiburgu. Kao jedan od grijeha Marčiću se stavlja i fotografiranje sa starohrvatskim grbom koji počinje s bijelim poljem.
– Toni Marčić hodočastio je u Bleiburg, nakon čega je na web stranici  miljacici.webs.com koju on uređuje, objavio niz fotografija, među kojima i one gdje on drži transparent na kojemu se vide granice Nezavisne države Hrvatske, tada ustaške tvorevine i šahovskog polja koje počinje s bijelim poljem. Također, tom prilikom je fotografirao te na istoj stranici objavio fotografiju gospođe koja drži sliku ustaškog vojnika, kaže načelnik Općine Gračac Goran Đekić i dodaje:
– Osudu takvog ponašanja pokazao sam na sjednici Općinskog vijeća 31. svibnja kada smo ja, moj drugi zamjenik Milan Tankosić te vijećnici SDSS-a, nakon što je Marčić od strane vijećnika prozvan zbog svog ponašanja, napustili sjednicu jer ne želimo raditi uz takve dužnosnike. Ako pravna država ne reagira ozbiljno, razmišljam o davanju ostavke jer u politiku sam ušao samo zbog normalizacije života svih građana u Općini Gračac te gospodarskog napretka Općine i države u kojoj sam rođen, a ovakve osobe to onemogućavaju.
Donačelnik Toni Marčić uopće ne želi komentirati Đekićeve navode.
– Neka Đekić izvadi fotografiju od 23. lipnja prošle godine gdje sam položio vijence poginulima u antifašističkoj borbi. Bio sam i na hipodromu na misi koju je vodio papa Benedikt XVI. I tu ćemo sliku objaviti pa neka komentira. Moj privatni život se mene tiče. Bio sam na Bleiburgu i ići ću i dogodine ako to Bog da. Moj san se ostvario, imamo slobodnu Hrvatsku, a Đekićev, koji se borio za granice od Karlobaga do Virovitice, nije.
Marčić ističe kako je bijeg SDSS-ovaca sa sjednice samo igrokaz kojim se žele skrenuti problemi od važnijih stvari.
– Načelnik ne želi odgovarati na pitanja o istrazi USKOK-a. Još nije donesen obračun proračuna. Nismo imali skupštinu komunalnog poduzeća više od godinu dana. Evo sada je već lipanj, a još uvijek nije donesen plan rada Komunalnog za ovu godinu, kaže Marčić.