Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

“Gardelini” spremni za školu

06.06.2011. 22:00
“Gardelini” spremni za školu


Naša zadaća ovdje u vrtiću završena je. Pripremili smo vašu djecu za školu. Promatrali smo tijekom svih ovih godina, a i vi možete vidjeti – djeca su u vrtiću bila zadovoljna, sigurna i sretna, a to je najvažnije. Nadam se da će im takvo djetinjstvo biti i ubuduće, u uvodnom slovu rekla je ravnateljica vrtića Marija Miočić


Dječji vrtić “Gardelin” Pakoštane ispratio je 25. generaciju djece predškolske dobi. Četrdeset pet predškolaca, polaznika vrtićkih skupina Zvijezde i Zvjezdice, okupljenim roditeljima i svim nazočnima, kroz recitaciju, pjesmu i ples prezentirali su svoj rad tijekom godine. Pjevalo se i na engleskom jeziku.
– Naša zadaća ovdje u vrtiću završena je. Pripremili smo vašu djecu za školu. Promatrali smo tijekom svih ovih godina, a i vi možete vidjeti – djeca su u vrtiću bila zadovoljna, sigurna i sretna, a to je najvažnije. Nadam se da će im takvo djetinjstvo biti i ubuduće, u uvodnom slovu rekla je ravnateljica vrtića Marija Miočić.
Jedan od osnovnih zahtjeva u radu s djecom predškolske dobi jest da ih se prihvati sa svim njihovim manama i vrlinama, interesima, potrebama i željama.
– Danas kada ispraćamo 25. generaciju djece predškolaca našeg vrtića, iz svega što ste vidjeli, s ponosom zaključujem – generacije su se izmjenjivale, dolazile su promjene, dobre i loše, ali su uvijek ostali osmjesi, spontanost, maštovitost i želja za otkrivanjem novog, navela je Miočić.
Iz vrtića su izašle mnoge generacije mališana, a prvi od njih već dovode vlastitu djecu, neki upravo svojoj odgojiteljici. Neki od njih su i sadašnji i budući zaposlenici vrtića.
Svjesni da su druženje, suradnja, međusobna podrška i pomoć svenazočni za boljitak vrtićke svakodnevice kroz koje se razvijaju i šire suosjećanje i briga za okolinu u kojoj živimo, već godinama njegujemo zajedničke akcije i druženja s KUD-om Pakoštane i Pakoškim mažoretkinjama, Udrugama “Dan”, plesnim studiom “K-2”, sportskim klubovima i klapom Pakoštane koji svi djeluju u našoj lokalnoj zajednici, kaže ravnateljica Miočić.
Na svečanoj proslavi rođendana ravnateljica i tete su iskoristili prigodu i još jednom pokazali svima kakav i koliki potencijal imaju naši mladi.
– Svi sudionici programa danas jesu ili su bili vrtićka djeca i upravo u vrtiću su imali svoje prve nastupe, sportska natjecanja i medalje. Želja nam je i dalje poticati našu djecu i mlade da se u životu bave lijepim aktivnostima i tako obogaćuju sebe i sredinu u kojoj živimo, naglasila je ravnateljica.
Po završetku svečanosti ravnateljica je veliku zahvalu uputila i roditeljima.
– Hvala vam što ste povjerili tu čast, zadovoljstvo i obvezu da odgajamo i obrazujemo one koji su najdraži u vašem životu – djecu, istaknula je Miočić.
Veliki trud i napor teta, a i djece pokazali su rezultate te su pojedinim roditeljima izmamili suze radosnice.
– Draga djeco, uz to što vama i vašim roditeljima želim puno zdravlja, radosti, mira, ljubavi i zadovoljstva, uvijek imajte na umu da ‘bez vas kao ni bez sunca, vode i cvijeta ne bi bilo svijeta’, zaključila je ravnateljica Marija Miočić.
Na kraju druženja roditelji su s djecom kao uspomenu na jubilarnu generaciju u vrtićkom dvorištu posadili stablo javora.