Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Zadraninu četvrti hrvatski nogometni Oscar

06.06.2016. 22:00
Zadraninu  četvrti  hrvatski  nogometni  Oscar


– Nadam se da ćemo opravdati očekivanja naših navijača. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum za taj cilj – rekao je Luka Modrić
Vezni igrač hrvatske reprezentacije i madridskog Reala Luka Modrić četvrtu godinu zaredom dobitnik je hrvatskog nogometnog Oscara, koji zajednički dodjeljuju Hrvatska udruga Nogometni sindikat i dnevni list Sportske novosti, a najbolje biraju nogometaši i treneri HNL-a. Modrić je tako ostao jedini dobitnik ove nagrade. Preostali kandidati za ovo prestižnu priznanje bili su Ivana Rakitić i Ivan Perišić.
– Hvala svima koji su glasovali za mene, sretan sam zbog ovog prestižnog priznanja. Bilo bi zasluženo da su ga dobili i Rakitić i Perišić –  poručio je Modrić koji je proteklog mjeseca s Realom osvojio drugu Ligu prvaka u karijeri.
Modrić je zajedno s ostatkom reprezentacije jučer otišao u Francusku, a prvi ispit na europskom prvenstvu “vatreni” će imati u nedjelju, 12. lipnja protiv Turske.
– Osjećam se super, nadam se da ćemo opravdati očekivanja naših navijača. Siguran sam da ćemo pružiti maksimum za taj cilj.
Nogometni Oscari dodjeljuju se u ukupno šest kategorija, a glasovalo je 211 igrača, te 29 trenera. Najbolji igrač HNL-a je Marko Pjaca, a njegov suigrač Ante Ćorić je najbolji igrač do 21 godine. Najbolji trener drugu sezonu uzastopce je strateg Dinama Zoran Mamić, dok je najbolji sudac također drugu sezonu uzastopce Bruno Marić.
– Bilo mi je teže lani zbog svih događanja oko kluba. Ovo mi je najdraža nagrada od proteklih jedanaest u kojima sam sudjelovao. Naše ambicije su uvijek iste, dvije domaće krune i plasman u skupinu europskog natjecanja. Neću obećati Lige prvaka, nadam se da ćemo i ove godine našim navijačima pružiti zadovoljstvo – poručio je Mamić.
Posebnog Oscara nazvanog Dobri duh hrvatskog nogometa dobio je Marijan Kožina, ekonom NK Zagreba.
Proslava dodijele Oscara treću godinu uzastopce održana je u hotelu Westin. Svečanosti su prisustvovale brojne hrvatske nogometne legende, bivši izbornici i reprezentativci, pomoćnica ministra znanosti obrazovanja i sporta Janica Kostelić, a stigla je i kompletna hrvatska reprezentacija predvođena izbornikom Antom Čačićem.