Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Propituju zašto je došlo do erozije morala u politici

06.06.2017. 22:00
Propituju zašto je došlo do erozije morala u politici


Na Sveučilištu u Zadru jučer je održan znanstveni simpozij u organizaciji njemačke zaklade Konrad -Adenauer-Stiftung. “Etika u gospodarstvu i politici” naslov je skupa koji je okupio stručnjake iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
– U Zakladi su htjeli da to budu stručnjaci s domaćeg terena, tako da smo pozvali znanstvenike iz Hrvatske i jednog kolegu iz BiH, kazao nam je Jure Zovko, naš poznati filozof.
Uz njega okupljene su pozdravili Michael Lang, predsjednik Udruge Konrad -Adenauer-Stiftung, dr. Marko Vučetić, pročelnik Odjela za filozofiju i dr. Slaven Zjalić, prorektor Sveučilišta u Zadru.
– Ovim simpozijem željeli bismo propitati zašto je došlo do erozije morala u politici. Teme koje nas očekuju su socijalna osjetljivost i društvena pravednost. Jesu li se neke grupacije vezane uz moral? Bitno je da građani biraju po moralnoj strani, a ne zbog toga što pripadaju nekoj grupaciji. Potrebno je da se svi više angažiramo po pitanju demokracije. U društvu nam nedostaje etički standard. Ne znači da imaš kvalitetu života ako imaš slobodu, kazao je Zovko.