Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Radovi 28 autora Art Foruma Zadar u Preku

06.06.2017. 22:00
Radovi 28 autora Art Foruma Zadar u Preku


Umjetnička djela članova Likovne udruge Art Forum Zadar, koja peti put gostuje na našem otoku, uvijek su dočekana s velikim zanimanjem. Ne samo zato što je među članovima Art Foruma nekoliko otočana te naši Senko Sorić i Tomislav Košta, nego ponajprije zato što je riječ o djelima koja u sebi nose ljepotu različitosti, kao što najavljuje i naziv izložbe, kazala je na otvorenju izložbe Likovne udruge Art Forum Zadar u ponedjeljak navečer u POU Domu na žalu u Preku, ravnateljica Mladenka Mašina.
A riječ je o, kako je pojasnio prof. Boris Žuža, uistinu raznolikoj izložbi, s brojnim figurativnim i apstraktnim temama.
– Radovi 28 autora nastali su u više različitih medija – u području slikarstva više je tehnika, ima crteža, grafika, umjetničkih fotografija… Primjetno je da se u kreacijama uočavaju različiti pristupi i umjetnički svjetonazori, s težnjom profiliranja vlastitih likovnih izričaja. Raznolikost likovnih sadržaja upućuje na to da uvijek postoje prostori za nova istraživanja i originalna ostvarenja. Umjetničke kreacije predstavljaju jedinstvene i neponovljive trenutke, a umjetnik je neumorni putnik kroz vrijeme, istaknuo je prof. Žuža te dodao da svojim izložbenim aktivnostima Art Forum Zadar promovira likovno stvaralaštvo i time obogaćuje životnu stvarnost u prostorima i mjestima u kojima gostuje.
Likovna udruga Art Forum Zadar ima 30-ak stalnih, aktivnih članova, ali surađuje s brojnim umjetnicima iz Hrvatske, susjednih zemalja i cijelog svijeta, što se najbolje vidi na interkulturalnim izložbama u Zadru. Primjerice, prošle je godine na interkulturalnoj izložbi sudjelovalo čak 60 umjetnika iz 19 zemalja svijeta.
Svojim radovima u Preku se predstavljaju: Branko Antunović, Snježana Bencarić, Milan Ciglar, Iva Čačić, Dragan Jelavić, Goran Jeličić, Kristina Jordan, Anđelo Jurlina, Ivo Kalajdžić, Damir Kamenar, Milan Knežević, Biserka Komac, Tomislav Košta, Alfred Freddy Krupa, Margita Megyeri Zubčić, Neven Otavijević, Sylvia Perović, Roman Planko, Nika Popović, Božo Rupčić, Nebojša Ružić Varda, Pavle Samek, Senko Sorić, Svjetlana Tanja Sorić, Mario Tomas, Stipe Zrilić, Rade Zrilić i Boris Žuža.
U popratnom dijelu programa na otvorenju izložbe nastupila je mješovita dječja klapa Baliniera iz Preka, a radovi 28 umjetnika/ca mogu se razgledati do 18. lipnja od 9 do 14 sati.