Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U novu sezonu sa Supernovom

Autor: Roman Morović

06.07.2010. 22:00
U novu sezonu sa Supernovom

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U ovim teškim trenucima, ovo je prvo pojačanje za KK Zadar u sljedećoj sezoni. Stoga mi je jako drago da smo nakon dugo vremena dobili snažnog partnera, koji će zajedno s nama graditi Zadar u budućnosti – kazao je Zdenko Mičić
U press centru dvorane Krešimira Ćosića jučer je održana konferencija za novinare, u povodu potpisivanja sponzorskog ugovora između KK Zadra i tvrtke Granit Vrkić, investitora u trgovački centar Supernova. Zdenko Mičić, direktor KK Zadra, najprije je zaželio dobrodošlicu novom sponzoru i izrazio nadu da će u ovom parnerskom odnosu i klub i tvrtka Granit Vrkić imati puno uspjeha.
– U ovim teškim trenucima, ovo je prvo pojačanje za KK Zadar u sljedećoj sezoni. Svakodnevno se, u ovim recesijskim vremenima, borimo za stabilizaciju i konsolidaciju kluba i svaki novi sponzor nam je itekako važan. Stoga mi je jako drago da smo nakon dugo vremena dobili snažnog partnera, koji će zajedno s nama graditi Zadar u budućnosti – kazao je Mičić.
Uskoro novi sponzori
Ugovor je potpisan na tri godine, obje strane izrazile su zadovoljstvo, a uvjeti ugovora su poslovna tajna te će se svake godine dogovarati za sljedeću sezonu.
– Važno je da je jedan snažan gospodarski subjekt, koji dolazi u Zadar, prepoznao u KK Zadru instituciju, koja je medijski izuzetno bitna i da se preko našeg kluba može itekako kvalitetno promovirati tvrtka i njen proizvod i privući pažnja javnosti. Vremena su teška, ali klub je pokazao da, uz relativno racionalno trošenje sredstava, može ostvariti dobre rezultate te napuniti dvorane, ne samo u Zadru, nego i u Dardi, Slavonskom Brodu, Trogiru, Zagrebu… Kraj sezone je pokazao koliko malo treba Zadranima da se ponovno vrate klubu i da dvorana Krešimira Ćosića bude puna.
Mičić je najavio i skorašnji ulazak u klub novih sponzora, te istaknuo sljedeće.
– Borit ćemo se da što kvalitetnije pripremimo sezonu koja dolazi. Poslovi su u punom jeku i uvjeren sam da ćemo, uz tvrke kao što je Supernova, ali i druge koje će se ovih dana pridružiti podršci klubu, izvući klub iz krizne situacije. I drugi sportski kolektivi su u teškoj situaciji, međutim, mi se moramo prvenstveno okrenuti svom dvorištu, gledati svoje probleme i nastojati ih što kvalitetnije rješavati, kako bi na zadovoljstvo svih građana i navijača, ovaj klub zadržao svoj renome i rejting i bio na nivou Europe.
Supernova na dresu
Grgur Jolić, direktor tvrtke Granit Vrkić, prvo se zahvalio klubu na ukazanom povjerenju pa potom ukratko predstavio novog sponzora KK Zadra.
– Mi smo do sada već ulagali u sport u Hrvatskoj. Sklopili smo sponzorski ugovor s Rukometnim klubom Karlovac, gdje već imamo otvoreni centar i s njima smo imali jako dobra iskustva. Nadamo se da ćemo ta iskustva uspjeti prenijeti i u Zadar. Odlučili smo se za Košarkaški klub zato što košarka u Zadru ima veliku tradiciju i klub je jako dobro praćen. S te strane, mislimo da će naša korist od svega toga biti najbolja ulaganjem u košarku – rekao je Jolić.
Tvrtka Granit Vrkić vlasnik je zemljišta i objekta trgovačkog centra Supernova Zadar, a pripada austrijskoj grupaciji M2.
– M2 Supernova je investicijska kuća iz Austrije, koja se bavi ulaganjem u nekretnine. Dakle, mi kupujemo zemljišta, gradimo shopping centre i iznajmljujemo poznatim najmoprimcima, kao što su Interspar, drogerija Muller…, a u Zadru smo potpisali ugovor sa tvrtkom Inditex, koja će sa svim svojim brandovima biti prisutna u shopping centru Supernova. Imamo stotine ugovora s lokalnim i međunarodnim lancima. Pred završetkom smo radova u Zadru, a otvorenje je planirano za 16. rujna. Bit će to peti centar Supernova, nakon Slavonskog Broda, Varaždina, Siska i Karlovca, a u pripremi je i najveći centar u Zagrebu, čije je otvaranje planirano za dvije godine – zaključio je Jolić.
Na kraju press konferencije Mičić je Joliću uručio prigodne poklone, među kojima i dres KK Zadar, na kojem će od sljedeće sezone biti logo sponzora Supernova. Zanimljivo, pitanja novinara nije bilo.