Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Peta momčad ruske lige za najjači test

06.07.2011. 22:00
Peta momčad ruske lige za najjači test


Jačina protivnika trebala bi Zadranima biti dodatni motiv, posebno nakon vrlo lošeg izdanja protiv PMFC-a


Nogometaši Zadra u završnoj su fazi priprema u Sloveniji. Danas (18 sati) u Austriji igraju protiv momčadi Anži iz Makačkale, ruskog prvoligaša, a u petak je povratak kući. Sezona u ruskoj ligi je odavno počela, a u Anžiju su iskoristili tri tjedna ligaškog odmora za dolazak na pripreme u Beč. S obzirom na snagu ruske momčadi (peta momčad lige) bit će to za Zadrane najjači test pred početak sljedeće sezone. Jačina protivnika trebala bi Zadranima biti dodatni motiv, posebno nakon vrlo lošeg izdanja protiv PMFC-a, momčadi koja je ove sezone izborila ulazak u prvu mađarsku ligu.
– Nismo oduševljeni onim što smo pokazali u prve tri utakmice, ali nismo ni previše zabrinuti. U svakoj utakmici igrali smo s više od 20 igrača i za sada tražimo najbolja rješenja za sljedeću sezonu – kaže Igor Banović, zadarski veznjak koji se raduje dvoboju s renomiranim ruskim protivnikom.
– Anži je snažna momčad i bit će to odličan test onoga što smo radili od prvog treninga – podvukao je Banović.
Nakon povratka u Zadar momčad čekaju još dva tjedna priprema prije prvog kola u kojem Zebićeva momčad gostuje u Lučkom. Već je sada jasno da će najveći nedostatak u odnosu na prošlu sezonu biti odlazak Stjepana Skočibušića koji se nametnuo na poziciji korektora. Za sada je Marin Con njegova prva zamjena, a Zebić je na toj poziciji pokušao i s Jurom Jerbićem. No, razglabanja o tome hoće li Zadar igrati s trojicom ili četvoricom u liniji ionako su u pripremnim razdobljima već postala zamorna. Pravo stanje vidjet će se kada počne borba za bodove. Do tada sve će se svesti na raznorazne analize koje će biti aktualne do onog trenutka kada se počne igrati “za nešto”.