Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Doktorat obranila Martina Dragija Ivanović

06.07.2012. 22:00
Doktorat obranila Martina Dragija Ivanović


U Svečanoj dvorani  Sveučilišta u Zadru jučer je održana  javna obrana doktorske disertacije  mr. sc. Martine Dragija Ivanović. Disertaciju pod naslovom “Vrednovanje utjecaja knjižnice na ruralnu  otočnu zajednicu” Dragija Ivanović  je branila pred Stručnim povjerenstvom u sastavu: prof. dr. sc. Srećko  Jelušić, doc. dr. sc. Boris Badurina i  prof. dr. sc. Kornelija Petra Balog.
Martina Dragija Ivanović rođena je  1973. u Zagrebu, gdje je stekla osnovno i srednješkolsko obrazovanje.  Završila je studij sociologije na Odsjeku za sociologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu i studij bibliotekarstva na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta  u Zagrebu. Do sada je radila u  knjižnici Odsjeka za informacijske  znanosti na Filozofskom fakultetu u  Zagrebu i u Gradskoj knjižnici Zadar. Od 2005. radi na Odjelu za  knjižničarstvo Sveučilišta u Zadru.
Aktivno sudjeluje u radu stručnih  udruženja. Predsjednica je Društva  knjižničara Zadar i potpredsjednica  Hrvatskog čitateljskog društva. Članica je i stranih stručnih udruženja,  International Reading Association  (IRA) i ASISTa.
Aktivno sudjeluje u radu međunarodnih i nacionalnih konferencija iz  područja informacijskih znanosti.
Magistrirala je 11. prosinca 2006.  na Odsjeku za informacijske znanosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu na temu “Vrednovanje usluga u  narodnim knjižnicama”.