Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Dvoje tinejdžera napali policajce šakama i prometnim znakom

06.07.2016. 22:00
Dvoje tinejdžera napali policajce šakama i prometnim znakom


Dvojica policajaca napadnuta su u srijedu navečer tijekom intervencije zbog narušavanja javnog reda i mira u ugostiteljskom objektu u sklopu pansiona Vila Dijana u Gračacu. Na njih je nasrnulo pet osoba, od kojih su dvoje maloljetnici, koji su policajce, osim šakama i nogama, u radu pokušali spriječiti i bacanjem prometnog znaka te betonskog bloka na njihovo vozilo.
Sve je započelo nakon što su policajci po dojavi građana da je u Vili Dijana “krš i lom” došli na vrata kafića u prizemlju objekta i tamo zatekli razularenog Marka D., 37-godišnjaka od ranije im poznatog po pijanim izgredima.
On se odmah verbalno obrušio na njih, psovao ih, vrijeđao i vikao što su uopće došli, a onda je jednoga od njih pokušao udariti bocom, što mu nije mu uspjelo. Svladan je i vezan lisicama, a kasnije mu je izmjereno čak 2,10 promila alkohola u krvi. No, tu nije bio kraj problemima već tek početak. Dok su policajci pijanog i nasilnog 37-godišnjaka vezivali lisičinama na njih je nasrnuo 28-godišnji Gračačanin Z.Ž., također stari policijski znanac. S namjerom da ih spriječi u vezivanju i privođenju 37- godišnjaka on ih je odgurivao. Bio je vidno pijan, no kad su i njega policajci konačno svladali i priveli u policijske prostorije, odbio je alkotestiranje.
Ali ni tu nije bio kraj ovog suludog incidenta, u koji su se potom, u trenutku kad su dvojica policajaca vezanog 37-godišnjaka vodili prema “marici”, umiješalo i dvoje maloljetnika: 15-godišnja djevojka i 17-godišnji mladić, kći i sin nasilnog Marka D.
Ratoborni pomladak odmah je nasilno nastupio prema policajcima – djevojka ih je vrijeđala i psovala, a onda je jednog policajca doslovno izudarala šakama. Kad ju je policajac odgurnuo, ona je zgrabila prometni znak za radove na cesti koji se nalazio nedaleko od njih i njime krenula udarati po policijskom vozilu.
Za to vrijeme, njezin je brat preuzeo posao odgurivanja policajaca s namjerom da njoj osigura razbijanje policijskom automobila i očevo izvlačenje iz nastale situacije. A da priča ne ostane samo u obiteljsko-prijateljskom krugu u nju se umiješao i pijani prolaznik, 19-godišnji N.B. kojemu je kasnije izmjereno 1,8 promila alkohola u krvi. Ni njemu se, očito, nije svidjelo da policija nekoga privodi, pa je uzeo betonski blok i njime gađao policijski automobil, no srećom ga je promašio.
Policajci su prvo priveli 37-godišnjeg Marka D., potom njegovu djecu i sumještanina Z.Ž., a na kraju i posljednjeg aktera sukoba – 19-godišnjeg N.B. U policijske prostorije potom je pozvana majka 15-godišnjakinje i 17- godišnjaka nakon čega su ispitani u njezinoj nazočnosti, no kriminalističko istraživanje nastavljeno je tek u četvrtak ujutro kada su se ostali sudionici napada na policajce naspavali i otrijeznili. U petak ujutro svih njih saslušat će ih i državni odvjetnik u Gospiću, nakon čega će biti poznato i sve što im se stavlja na teret.
Iz PP Gračac izvijestili su kako 28-godišnjaka i 17-godišnjeg maloljetnika sumnjiče da su ometali policajce u intervenciji, a 15-godišnju maloljetnicu da je fizički napala policajca te oštetila službeni automobil. Kome će na teret staviti uništenje inventara kafića u sklopu Vile Dijana, ostaje za vidjeti.