Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Massimo: Za Zadar me veže puno toga

06.07.2016. 22:00
Massimo: Za Zadar me veže puno toga


Posljednjih nekoliko godina razgovaramo o tome kako bi Massimo trebao imati koncert na Forumu. Evo, to se napokon ostvarilo u idealno vrijeme, 12. kolovoza u jeku turističke sezone, kazao je Boris Horvat iz Aquariusa, dodajući kako su ulaznice već u prodaji, trenutačno po nešto nižim cijenama, a organizirat će se sjedeća i stajaća mjesta.
Sam Massimo je istaknuo kako ga za Zadar veže puno toga te je pozvao sve da u što većem broju dođu na koncert. Razloga definitivno ima, dodao je.
– Velik izazov je bio spremiti materijale za koncert sa zagrebačkim solistima. Riješili smo jedan problem koji su mnogi imali. Često simfonijski orkestri u kombinaciji s nekim bendom zvuče kao kad stisnete jednu tipku na klaviru, šuplje, i čini se kao da su šminka. Mi smo to izbjegli. Nisam htio da se dogodi da oni tu budu dekorativno. Zagrebački solisti rade bez dirigenta i to ih približava nama koji radimo bez dirigenta. To su ljudi koji slušaju jedni druge i slušaju nas. Stvorili smo sinergiju glazbene umjetnosti. Svi dosadašnji koncerti s tim vrsnim glazbenicima bili su jako uspješni, istaknuo je Massimo, koji je rekao kako je kroz koncerte s “klasičarima” došao do toga da se čuje s ljudima u SAD-u, što mu je jako važno.
Boris Horvat je dodao kako su neki od solista na godišnjem odmoru, no na zadarski koncert su odlučili doći, dok je Ante Rados, direktor Turističke zajednice Grada Zadra, kazao kako ovaj koncert odražava kontinuitet.
– Izvrsno se uklapa u našu vizuru grada, u jedan brend grada koji želimo stvoriti, kazao je Rados. Massimo je najavio kako će na koncertu sigurno biti i gostiju za čije se nastupe čekaju potvrde.
Na jučerašnjoj konferenciji najavljen je još jedan koncert koji će se održati tri dana prije Massimovog. U Zadar dolazi jedan od najpoznatijih kubanskih bendova Habana Social Club. Turneju u Hrvatskoj započinju 7. kolovoza u Splitu, sutradan su u Hvaru, a potom u Zadru.
– Habana Social Club broji 14 vrhunskih glazbenika i vokalista, a u posljednjih 30 godina, koliko postoje kroz glazbu i ples, prenose istinsku i bezuvjetnu ljubav života. Za Kubance su glazba i ples put ka sreći, pa su tako i njihove pjesme istinita priča o životu koji spaja patnju i sreću, kazala je Silvija Jurin, predstavnica organizatora iz Outbox tima, istaknuvši kako ove godine planiraju održati preko 200 nastupa te da su prošle godine samo u Mađarskoj imali 40 prodanih koncerata.