Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U projektu Dogus grupe nema više plaže Jadran!?

06.07.2016. 22:00
U projektu Dogus grupe nema više plaže Jadran!?


Kako bi u budućnosti, prema viziji Dogus grupe, trebao izgledati prostor bivše tvornice Maraska i što sve tamo planiraju izgraditi, Zadrani mogu vidjeti u prizemlju zgrade Gradske uprave na Narodnom trgu. Na javni uvid izložen je grafički i tekstualni dio Prijedloga II Izmjena i dopuna Detaljnog plana uređenja zone parka i centralnih funkcija “Maraska-park”, a javno izlaganje o planu održat će se u utorak, 12. srpnja, u 10 sati u Velikoj vijećnici Grada Zadra.
Ovo je prvo javno predstavljanje budućeg projekta Dogus grupe na području Maraska parka gdje su turski poduzetnici već ranije najavili izgradnju luksuznog turističkog kompleksa koji uključuje prvi zadarski hotel s pet zvjezdica pod brendom američkog lanca Hyatt, ali i apartmansko naselje s trgovačkim centrom u kojem će dominirati ekskluzivne trgovine svjetski poznatih brendova.
Osim luksuznog hotela s pet zvijezdica i nekoliko stambeno-poslovno-turističkih objekata, jasno je kako će taj dio grada biti uređen na način da će okolni sadržaji biti podređeni potrebama korisnika. Tako će, ukoliko plan bude usvojen i realiziran, u zaborav otići tamošnja plaža Jadran, kod kultnog kafića Marex. Taj je dio, kako stoji u planu, namijenjen bazensko-sportsko-rekreacijskim sadržajima, dok je dio ispred zgrade Maraske, od lukobrana Điga prema Marexu, namijenjen istim sadržajima, ali isključivo za potrebe hotela.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU