Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kultur shock večeras u Zadru

Autor: Nives Rogoznica

06.08.2008. 22:00
Kultur shock večeras u Zadru


Jučerašnjim koncertom u dubrovačkim Lazaretima Kultur shock, započeo je svoju ovoljetnu dalmatinsku mini turneju. Nakon Zadra, u kojem su prošlogodišnjim koncertom stekli niz poklonika, u petak 8. kolovoza nastupit će u uvala Čigrađa u Muretru, a dan kasnije i na tvrđavi Gripe u Splitu.
Koncert na Trgu pet bunara organizira udruga Z.V.U.K.  Početak koncerta je u 22 sata, a kao predgrupa nastupit će talijanski etno-punk bend iz Verone Jacinto canek. Ulaznice se tijekom dana po cijeni od 50 kuna mogu kupiti u klubu ACME smještenom u prostoru MO Poluotok i u trgovini glazbenom opremom „Combo” u Varoši.
Bend Kultur shock multietnička je skupina čiji su članovi iz BiH, SAD-a, Japana i Bugarske, a upravo je različitost njihovih glazbenih nasljeđa, „smikasnih” pod utjecajem  Seattlea proizvela spoj koji je od strane američke glazbene kritike definiran kao „balkan punk rock gypsy metal wedding-meets-riot music”. Njihova glazba u osnovi ima sevdah, začinjen rockom, punkom, metalom, ska, sambom, rumbom i tangom. Poznavatelji tvrde kao ih je najbolje opisati kao sevdah na distorziji, ciganski punk ili etno hard core.
Do danas su objavili tri studijska i dva „live” albuma, odsvirali osam europskih i četiri američke turneje dijeleći pozornicu sa Gogol Bordellom, Iggy Popom, The Wailersima, Joan Baez i Sky Cries Mary. Njihov proljetni nastup u Zagrebu dupkom je napunio Boogaloo klub, a na ovogodišnjem EXIT festivalu su svirkom privukli i zadržali preko dvije tisuće ljudi u isto vrijeme dok je na glavnom stageu nastupao Manu Chao.
Ljeto provode u Ljubljani, stvarajući pjesme za novi studijski album koji treba izaći do kraja godine.