Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Tužiteljstvo zatražilo dopunu istrage o nesreći na Ižu

Autor: Minja Gugić

06.08.2008. 22:00
Tužiteljstvo zatražilo dopunu istrage o nesreći na Ižu


Iako se očekivalo da će protiv mladog vozača kombija optužnica biti podignuta krajem prošlog mjeseca to se nije dogodilo jer tužiteljstvo traži ispitivanje još nekih svjedoka
Iako se očekivalo  da će optužnica protiv 24-godišnjeg Jure Pavešića, vozača  kombija kojim su u srpnju  prošle godine na otoku Ižu  sletjeli u provaliju i na mjestu  poginuli njegovi prijatelji, biti  podignuta do kraja prošlog  mjeseca, to se nije dogodilo.
Naime, kako smo saznali,  Općinsko državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je  dopunu istrage, odnosno saslušanje još nekih svjedoka. S  obzirom na to da je sudac  Županijskog suda u Zadru  Ante Anić, koji vodi istragu,  na godišnjem odmoru, nismo  uspjeli saznati koliko će još  dugo istraga trajati i koliko se  još svjedoka treba ispitati.
Podsjećamo, Lucija Antunac (20), Mikela Marijan  (19) i Silvio Sutlović (23)  poginuli su u kombiju kojeg  je vozio Pavešić te su najvjerojatnije zbog prevelike  brzine sletjeli s ceste blizu  trajektnog pristaništa i upali  u provaliju.
Jure Pavešić jedini je preživio tu nezapamćeno stravičnu nesreću nakon koje je u  stanju teškog šoka i s teškim  ozljedama prevezen u zadarsku Opću bolnicu gdje je  odmah bio podvrgnut operativnom zahvatu. Troje mladih je stradalo vraćajući se  kući iz kafića na trajektnom  pristaništu.
Dosadašnja istraga u ovom  slučaju bila je iznimno zahtjevna te je bio angažiran veći  broj vještaka raznih specijalnosti, a saslušana je i nekolicina svjedoka.
Lani, u vrijeme kad se  dogodila tragedija, Pavešić je bio dobar student  četvrte godine Medicinskog fakulteta. Od nesreće se dobro  fizički oporavio, ali su  psihičke posljedice i  dalje zasigurno neizmjerne.