Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Gradske gužve

06.08.2010. 22:00
Gradske gužve


Nakon kiše dolazi sunce, a pogotovo za ugostitelje i obrte na Poluotoku. Nakon kratkog nevremena i velikih količina kiše, jučer se u centar grada uputio poveći broj turista koji su kratke vremenske neprilike iskoristili za ispijanje kava na terasama, razgledavanje i kupnju suvenira. Velike obitelji, parovi, mladi i stariji turisti “okupirali” su centar grada. Nekim našim sugrađanima tako stvorili nervozu zbog gužve, dok su drugima, mahom ugostiteljima vjerojatno izmamili osmijeh na lica.
– Bilo bi mi draže da kiša nije jutros padala, jer bih otišla na kupanje. No i ovako je dobro budući da ovo vrijeme mogu iskoristiti za šetnju po gradu i razgledavanje butika. Već sam sjela na kavu, pročitala novine, a sad idem dalje u šetnju, rekla je studentica Mia koja je u kratkom posjetu Zadru.
Kao i obično, najveće gužve su se stvorile na za turiste legendarnim Morskim orguljama, kao i pred raznim štandovima po gradu.
Nadamo se ipak da će ugostitelji i obrtnici osjetiti korist od “gužvica u gradu” jer, kako kaže Mia:
– Osjetim recesiju, tako da sam opreznija u kupnji. Očekivala sam i veća sniženja po buticima, barem kao u Zagrebu. Nadam se da ću ipak naći nekakvu zanimljivu stvar, zaključila je.