Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Napasti ili braniti se, pitanje je sad?

06.08.2010. 22:00
Napasti ili braniti se, pitanje je sad?


Ipak javlja se dilema, je li možda bolje igrati napadački pa da igramo otvoreno ili da pokušamo zatvorenijom formacijom čuvati početni rezultat – kazat će Zebić pred utakmicu


Dobra, radna atmosfera, zavladala je na Stanovima nakon pobjede nad  Karlovcem prošle subote, a  potiho živi nada da bi se tako  moglo nastaviti i kroz sljedeći  za što je sigurno preduvjet  uspješno večerašnje gostovanje u Koprtivnici. Iako je protivnik, Slaven Belupo, posljednjih godina veliko ime u hrvatskom nogometu i iako su  Koprivničani krenuli nadahnuto u otvarajuća dva kola  nove sezone HNL-a, stručni  stožer Zadra pun optimizma  najavljuje odlazak u grad Vegete. Za trenera Dalibora Zebića, ipak postoje određene  dvojbe oko sastava i koncepcije kojom bi se trebao suprostaviti večerašnjim protivnicima.
– Poslije domaće pobjede  nad Karlovcem koja nam je  dala potrebno samopouzdanje, sigurno je lakše ići na  jedno teško gostovanje kao  što je ovo predstojeće u Koprivnici. Svjesni smo snage  Slaven Belupa koji već nekoliko godina predstavlja veliko ime u našem nogometu.  To je jedna skupina iznimno  kvalitetnih igrača na čelu s  prekaljenim trenerom Milom  Petkovićem i sve ovo dokazuje  njihov odličan start i ove sezone, sa šest bodova na kontu  među rijetkim su momčadima  koje imaju stopostotni učinak.  Pogotovo se osjeti njihova  snaga na tim domaćim utakmicama koje u pravilu  rješavaju pobjedama te bi nas  zadovoljilo sve osim gubitka  utakmice, a s bodom bi bili  presretni – krenuo je Zebić s  analizom gostujuće momčadi  da bi nastavio pretresajući stanje i raspoloženje u svom taboru.
  – Nama je dosta olakšalo  situaciju ova pobjeda nad  Karlovcem i na krilima ta tri  boda i pružene igre prošle  subote gradimo optimizam  pred večerašnji sraz u Koprivnici. Veseli odlično raspoloženje napadačkog dijela  momčadi koji su odlično obavljali svoj dio posla u toj  prošloj utakmici, a ono što  nam je potrebno ili ono što  zapravo tražimo je ta sposobnost organiziranja tog defanzivnog bloka koji pogotovo  dolazi do izražaja na teškim  gostovanjima kao kao što je  ovo protiv Slaven Belupa.  Momčadi koje se znaju tako  postaviti na gostovanju redovito i uzimaju bodove na strani što nam je glavni cilj. Stoga  imam dilemu s kojim i kako  postavljenim igračima istrčati  na koprivnički travnjak, a ta  dilema je usko povezana s  dvojbom koja me muči, a to je  da li krenuti s napadačkom  formacijom ili onom defanzivnijom. Dobro smo izgledali  s tom napadačkom varijantom  protiv Karlovca, no možda bi  to bilo preofenzivno za Koprivnicu. Ipak javlja se dilema,  je li možda bolje igrati napadački pa da igramo otvoreno ili da pokušamo zatvorenijom formacijom čuvati  početni rezultat. Bliži sam  mišljenju da je bolje napasti i  pokušati se nadmetati s domaćinom nego se zabiti na  svoju polovicu, pa na kraju  izgubiti 1:0. Zbog svega toga  nedefinaranog do ovog trenutka o konačnom sastavu i  formaciji odlučit ćemo pred  sami početak utakmice. Jedino što je sigurno je to da ne  možemo računati na Stjepana  Skočibušića koji ima problema s koljenom te Ivana Ćurjurića kojeg muči ozljeda  aduktora. Svi drugi su na raspolaganju, a u igru će sigurno  umjesto Skočibušića Glumac –  zaključio je Zebić svoje izlaganje.
Vjerojatni sastav: Ježina – Glumac, Con, Puljić – Bilaver (Peraić), Pezo,  Banović, Terkeš, Mršić  (Šare) – Santini, Gospić.


 UKINUTE KONFERENCIJE ZA MEDIJE




Svaki novi dan donese nešto novo, a dan prije odlaska u Koprivnici je bio  izgleda dan u kojem se održala posljednja tradicionalna konferencija za  medije koja se u posljednje dvije sezone održavala u redovitom terminu,  petkom u 10 sati. No, kako svemu dođe kraj, tako i tome, a razlog je po  riječima sportskog direktora Josipa Bepa Bajla, nezadovoljstvo NK Zadra s  praćenjem događanja u ovom klubu kroz cijeli radni tjedan.
  – Ubuduće se više neće održavati konferencija za medije pred prvenstveno kolo, ali će ljudi iz kluba biti  na raspolaganju kroz cijeli tjedan. Bio  to trener ili netko drugi iz kluba možete se slobodno kontaktirati, ali  konferencija za medije će odsada se održavati jedino u izvanrednim  situacijama. Razlog je određeno zapostavljanje od strane medija u ostatku  tjedna – decidiran je bio sportski direktor Bajlo u obraćanju predstavnicima  “sedme sile”.