Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Saša Martinović ponovno među živima

06.08.2010. 22:00
Saša Martinović ponovno među živima


U 4. kolu Svjetskog juniorskog prvenstva za igrače do 20 godina u Poljskoj hrvatski predstavnici zabilježili su po jednu pobjedu,remi i poraz.
Splićanin Ivan Šarić propustio je priliku probiti se na vrh jer je remizirao je s poljskim međunarodnim majstorom Marcinom Sieciechowiczem. Žrtvom pješaka u središnjici Poljak je zahvatio inicijativu i Šarić se morao povući u obranu. Ipak, odbio je napad suparnika, ali je nakon redukcije materijala nastala jednaka završnica.
Saša Martinović je sjajnom igrom u završnici iskoristio snagu svog lovačkog para i pobjedom nad Bugarinom Stojanom Ivanovim prešao u “gornju kuću”. Poslije 4. kola vode devetorica igrača sa po 3,5 boda, Šarić ima 3, a Martinović 2,5 boda.
U konkurenciji šahistkinja poslije 4. kola vodi Ruskinja Olga Girya,koja je jedina ostvarila maksimalan učinak. Naša Zrinka Deur-Šarić pretrpjelaje drugi poraz, pa ima samo 1,5 bod. U partiji s dosta jačom Engleskinjom Anyom Corke nepotrebno je forsirala u jednakoj poziciji i dopustila suparnici ubitačan napad po sedmome redu.