Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Podgradina uvjerljiva

Autor: Šime Ćurko

06.08.2013. 22:00
Podgradina uvjerljiva


Prošli vikend u Slivnici je održan drugi Memorijalni malonogometni turnir “Stipe Brkljača 2013.”, u spomen na 23-godišnjeg policijskog redarstvenika i nogometaša, koji je prije dvije godine tragično poginuo u prometnoj nesreći. Uvodnim govorom i puštanjem 25 golubica, koliko bi Stipe imao godina za nepuna dva mjeseca da je s nama, počeo je turnir. Tri dana turnira sudjelovalo je jedanaest malonogometnih momčadi koje su bile podijeljene u četiri skupine. Prvi dan, u šest utakmica po skupinama izravan ulaz u nedjeljno polufinale izborile su momčadi Slivnica 2 i, preko jedine utakmice u skupini, Općinski sud. Drugoga dana odigrane su samo tri utakmice budući da se momčad Jovića nažalost morala povući iz daljnjeg natjecanja. Polufinale su tako izborili Podgradina i Slivnica. Utakmica PU Zadarska i Prometna policija bila je revijalnog tipa jer je prvak u skupini bio određen prvog dana. Trećeg, ujedno i finalnog dana turnira snage su ukrstili pobjednički sastavi skupina. Finalnu utakmicu tako su izborili Podgradina i prošlogodišnji pobjednici s Općinskog suda, izbacivši, na žalost domaćih navijača, obje momčadi Slivnice. U finalu je Podgradina bila uvjerljiva protiv Općinskog suda koji je tako morao predati lanjsku titulu. Posebno dirljiv trenutak dogodio se u 25. minuti finalne utakmice. Stipini prijatelji zapalili su 25 baklji u znak na sjećanje na svog prijatelja, 25 baklji kao 25 godina koliko bi Stipe imao da je danas s nama. Tradicija je to koju su započeli prvu godinu turnira. Ponajbolju igru na turniru prikazale su ekipe Slivnica II i Podgradina, iz čijih redova dolazi i igrač turnira i najbolji strijelac – Stipe Šalina.
Sva tri dana posjećenost je bila na zavidnoj razini, a interesa za utakmice u bilo kojoj fazi natjecanja nije manjkalo. Pobjedničkim sastavima Stipini roditelji uručili su i prigodne pehare, a Podgradina je svoj prijenosni pehar, o prošlogodišnjoj gesti ekipe Općinskog suda, ostavila u Slivnici, u kapelici sv. Mihovila smještenoj odmah pored malonogometnog terena i izgrađenoj u spomen na Stipu Brkljaču.
Na kraju je uslijedio i zabavni dio manifestacije uz grupu Kanela, a organizatori, Stipina obitelj i prijatelji, najavili su još veći i jači turnir za sljedeću godinu.