Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Poklon Zadru i njegovim građanima

Autor: Z L

06.08.2013. 22:00
Poklon Zadru i  njegovim  građanima

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Klapa Bonaca koncert je održala pred brojnom publikom koja je uživala u pjesmama klape koja je u tridesetak godina prešla put od klasične klape do mediteranskog ansambla


U sklopu obilježavanje Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja, te proslave 18. obljetnice vojno-redarstvene operacije “Oluja”  klapa Bonaca je u ponedjeljak navečer na Trgu opatice Čike održala koncert. Bio je to svojevrstan poklon gradu Zadru, njegovim građanima i posjetiteljima za veliki praznik.
Klapa Bonaca koncert je održala pred brojnom publikom koja je  uživala u pjesmama klape koja je u tridesetak godina svog postojanja  prešla put od klasične klape do mediteranskog ansambla. Za svoju matičnu kuću Croatia Records snimili su čak jedanaest albuma među kojima su i “Noći u Dalmaciji”, “Moja Stranka”, “Dalmacijo slušaj ovo”, “Di  zvizda padne”, “Bonaca u duši” i mnoge druge.
 Klapa Bonaca službeno je predstavljala Hrvatsku na europskim festivalima pop i folk glazbe na Malti i Korzici, te nastupala na raznim domaćim festivalima. Pjevači iz Šibenika osvajali su nagrade na gotovo  svim festivalima dalmatinske provenijencije, pa i Festivalu zabavne glazbe Split za pjesmu “Zemljo mora, maslina i soli”. Na Prokurativama su  izveli i sjajnu pjesmu “Noći u Dalmaciji”, a ljubitelji dalmatinske pjesme  pamte ih po skladbama “Dalmacijo, slušaj ovo”, “Nije jedan, već su pala  oba”, “Di zvizda padne”, “Ludo more” i dr. U suradnji s Nerom Gojanović nastale su neke od najljepših pjesama dalmatinske šansone, poput  skladbe “Dvi izgubljene duše”.
 Klapa Bonaca je prva dalmatinska klapa koju je u posebnu audijenciju  prije dvadeset godina primio Sveti otac Ivan Pavao II. U povodu 25-e  obljetnice Bonaca je dobila i dva značajna priznanja: plaketu za 25 godina uspješnog promoviranja dalmatinske pisme i šansone, dok je njihov  voditelj Ivo Mikuličin dobio Omišku stinu za 35 godina plodne suradnje  s Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu.