Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tužiteljstvo odbacilo prijavu protiv Galića i troje državnih službenika

Autor: Suzana Bandić

06.08.2013. 22:00
Tužiteljstvo odbacilo prijavu  protiv Galića i troje državnih  službenika

Foto: Zvonko KUCELIN



Županijsko državno odvjetništvo provelo sve dokazne radnje te nije utvrdilo da postoji osnovana sumnja za podizanje optužnica protiv Tomislava Galića, Srđana Benkovića, Petra Mandića i Nataše Horvat. Prema tome odbačena je kaznena prijava policije koja je vodila istragu oko izdavanja građevinske dozvole za zgrade u Diklu i pristupnog puta


Županijsko državno odvjetništvo u Zadru jučer je odbacilo  kaznene prijave koje je policija u srpnju prošle godine podnijela protiv  kontroverznog graditelja Tomislava Galića (42) i troje državnih službenika osumnjičenih zbog nezakonitosti prilikom izdavanja građevinskih  dozvola za zgrade na Poljani Dragutina Domjanića u Diklu.
Povod istrage bila je afera oko pristupnog puta preko parcele u vlasništvu Nikše Milinkovića koja je u javnost “isplivala” četiri mjeseca ranije. Milinković je, podsjetimo, izrovao asfaltni put na svojoj parceli, na što  je reagirao tadašnji gradonačelnik Zvonimir Vrančić koji je proveo „pravnu samopomoć” i uz policije prekinuo Milinkovićevu namjeru. No Milinković je ustrajao u zaštiti obiteljskog privatnog vlasništva i “oboružao”  se dokumentacijom koja mu je išla u prilog.
Podsjetimo, policiju su u istrazi zanimale okolnosti po kojima je Galić  dobio akte za gradnju bez da je prethodno rješio pristup parceli, a na tome se bazirao i rad Tužiteljstva.
No nakon što su proveli sve dokazne radnje te nisu utvrdili da postoji  osnovana sumnja za podizanje optužnica, protiv Galića, Benkovića,  Mandića i Horvat, kaznena prijava je odbačena.