Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Posljednja ovogodišnja prilika za feštu do kasno u noć

Autor:

06.09.2008. 22:00
Posljednja ovogodišnja prilika za feštu do kasno u noć

Foto: Zvonko KUCELIN



Zadarska Varoš i ove je godine bila centar svita za vrijeme održavanja 21. Varoške fešte koja je održana proteklog petka u organizaciji Turističke zajednice Grada Zadra. Feštalo se od 8 sati do 3 sata poslije ponoći na opće zadovoljstvo svih – onih željne zabave do sitnih noćnih ura i ugostitelja koji su svoje objekte mogli držati duže otvorenima.
Zadrani su se nalazili i zastajali na svakom kantunu Varoša, kroz kalete su se slijevale rijeke ljudi u centar zbivanja Kovačku ulicu i Stomoricu. Tamo na kamenoj pozornici Varoši živo je zaplesao duh mediteranskog grada uz pratnju domaće klapske te dekor kolorita žarulja i robe koja se sušila između kuća. Uživalo se u pjesmi i neobaveznoj čakuli s društvom dok je cijela atmosfera bila prožeta mješavinom domaćih mirisa brudeta i pečene ribe.
Središnja gradska posezonska fešta ni ove godine nije ostavila nikoga ravnodušnog tko se u petak zatekao na Poluotoku, a onim koji su to propustili ostaje čekati iduće ljeto da bi bili dio jedinstvene atmosfere na Mediteranu.