Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Slovaci tuguju za žrtvama, preživjeli odletjeli u domovinu

Autor:

06.09.2008. 22:00
Slovaci tuguju za žrtvama, preživjeli odletjeli u domovinu

Foto: Filip BRALA



Šok i nevjerica zavladala je Republikom Slovačkom nakon što je iz Hrvatske stigla vijest o stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila na autocesti Zagreb – Split, kaže slovački ministar vanjskih poslova Jan Kubiš koji je u nedjelju oko 18 sati sletio u Zračnu luku Zadar:
– Ovo je najveća tragedija ove vrste u Slovačkoj povijesti. Mnogo je ljudi poginulo. Želio bih izraziti moju najveću zahvalnost hrvatskim vlastima od najviših do lokalnih razina. Zahvaljujem policajcima, liječnicima, svima koji su pomogli našim građanima. Mi smo tužni, ali nam je drago što smo dobili ovakvu pomoć od hrvatskog naroda
Zajedno ministrom Kubišem iz Slovačke su pristigle ekipa koju je činilo medicinsko osoblje, psiholog i svećenik. Najvjerojatnije će jedan od članova ekipe, psiholog, ostati u Hrvatskoj kako bi pomogao u kontaktu s teško ozlijeđenima iz nesreće, koji su hospitalizirani.
Slovačkog ministra je u Zračnoj luci dočekao pomoćnik ministra vanjskih poslova RH Neven Pelicarić. U Zemunik su iz Gospića pristigli i oni sudionici nesreće koji su samo zahvaljujući nevjerojatnoj sreći ostali neozlijeđeni te lakši ozlijeđeni. Oni su avionom slovačke vlade  jučer napustili Hrvatsku.