Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bilić: S bodom protiv Grka nismo u nikakvu zaostatku

06.09.2010. 22:00
Bilić: S bodom protiv Grka nismo u nikakvu zaostatku


Plan je bio da u početku kvalifikacija osvojimo šest bodova, no i s četiri boda nismo u nikakvu zaostatku, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić nakon 0:0 s Grcima u zagrebu u kvalifikacijama za EURO 2012.
“Čestitao bih svojim igračima na borbenosti i želji, pogotovu u drugom dijelu. Otvorili smo utakmicu sjajno, ali su Grci nakon prvih 15-tak minuta razbili naš ritam i umrtvili našu igru. Jedinu veliku zamjerku ima na svoje igrače iz obrane koji su u prvom poluvremenu stajali preduboko i nisu se pridodavali napadau na način koji smo željeli. Drugo poluvrijeme je bilo puno bolje, napravili smo niz izglednih prilika iz kojih je morao pasti zgoditak. Grci su velikim brojem igrača u svojem kaznenom prostoru riješili sve situacije”, kazao je Bilić, koji se osvrnuo i na ostale rezultate iz naše skupine.
“Pokazalo se da će to biti vrlo gusta skupina. Svaka utakmica, osim možda s Maltom, bit će iznimno teška, a posebno upozoravam na Gruziju koja nije poražena niti od Grka niti od Izraelaca. Može se reći da smo izgubili dva boda, ali i ostali naši protivnici su izgubili puno više”, zaključio je hrvatski izbornik.
“Znali smo da će ovo biti teška utakmica. Kontrolirali smo igru i nismo dopustili Grcima da nam zaprijete, ali nismo bili konkretni u napadu jer su oni ipak bili zgusnusti u obrani. Početak je kvalifikacija i bolje bod nego da smo izgubili”, kazao je Niko Kranjčar.
“Oni su prvo poluvrijeme bili bezopasni. Dobro smo ih proučili, ali i oni nas. Danas nije funkcionirao naš zadnji pas, u napadu nismo bili učinkoviti, iako smo ih u drugom poluvremenu jako stisnuli. U prvom poluvremenu smo bili prestrpljivi”, izjavio je kapetan reprezentacije Darijo Srna.