Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Borik pobjedama najavio dobru sezonu

06.09.2010. 22:00
Borik pobjedama najavio dobru sezonu


Dobro izgledamo, pobjeđujemo pa makar to bilo u pripremnim utakmicama – kazat će Ivanov
Iza košarkaša Borik-Puntamike su već četiri pripremne utakmice u kojima su ubilježene sve četiri pobjede. Tri su odrađene kontra A-2 ligaša (Pet bunara, Jolly JBS i Križevci), dok je ona kapitalna bila protiv Ukrajinskog Himika u četvrtak. Upravo u toj utakmici trener Plantak je mogao vidjeti na djelu svoje najjače vedete koje su se odužile iznimnom borbenošću i na kraju tijesnom, ali pobjedom koja je donijela dodatno samopouzdanje momčadi. Ive Ivanov je u toj utakmici ubacio čak 31 poen i definitivno najavio novu odličnu sezonu u kojoj će Puntamičani težiti gornjem domu A-1 lige.
– Dobro izgledamo, pobjeđujemo pa makar to bilo u pripremnim utakmicama. Dosta se trenira, a čak smo započeli pripreme dva tjedna ranije od ostalih. Želja je što bezbolnije uklopiti nove igrače u sustav, a zna se da sve kod nas kreće od obrane za koju ipak treba malo više vremena nego za napad.
Nova sezona donosi dosta novina. Izmijenjena su neka pravila, a najviše je pod znakom upitnika obavijena situacija s tim najmanje jednim igračem u momčadi rođenim 1991. i mlađima.
– Mislim da nam to pravilo više koristi nego šteti. Imamo trojicu obećavajućih igrača u toj kategoriji (Mrkić, Mikulić i Marin) koji već imaju određeno iskustvo. Tu smo ispred dosta momčadi u ligi i zato ne vidim u tom pravilu neki poseban hendikep za nas.
Sastav u odnosu na lani je istrpio neke promjene, ali zasigurno će najviše nedostajati bivši kapetan Mate Mrva?
– Istina, malo se osjeti izostanak tih igrača od lani. To je normalno na početku svake sezone, moraš se naviknuti na nekog tko je tek pristigao, i u svlačionici i na terenu. Mrva je bio za nas važna karika, imao je važno mjesto u momčadi. Ipak ne treba puno očajavati, jer smo dobili kvalitetne zamjene koji su opet s druge strane iz Zadra, pa nemamo nekih velikih problema s njihovom adaptacijom. Jedino ih treba uvesti u sustav koji gajimo i zato ovo pripremno razdoblje najbolje posluži za tako nešto.
Prvenstvo u A-1 ligi započinje početkom listopada. Procjena dometa Borik-Puntamike?
– Lani smo bili blizu ulaska u Ligu za prvaka iako smo praktički zeleni ušli u ligu. Momčad je formirana lanjsko ljeto i plan je bio steći određeni kontinuitet koji je trebao eskalirati drugu i treću sezonu. U svemu tome nas je malo poremetio odlazak nekoliko važnih igrača, ali smo sa Škifićem, Pešutom, Mikulićem i Marićem dobili prave zamjene s kojima, kada se uigramo, možemo biti barem na tragu lanjske sezone. Nadam se da smo kadri pokušati i ostvariti nešto više, a to će opet ovisiti o ligaškoj konkurenciji – kaže Ivanov.


 S RUSIMA DANAS U ŠIBENIKU


Nova pripremna utakmica za Puntamičane je već na rasporedu danas i to u Šibeniku. Protivnik je ruski prvoligaš Lokomotiv Kuban iz Krasnodara, a to je za one bolje poznavatelje europske košarke bivši Lokomotiv Rostov ili nekadašnji Lokomotiv Mineralnye Vody. Naime, sada se zove Krasnodar iz prostog razloga što je klub zbog financijskih problema pred početak prošle sezone prebačen iz Rostova na Donu u Krasnodar. Boje tog kluba je u prošloj sezoni branio prvotimac Zadra, Jakov Vladović. Kako god da se zove, ovaj ruski prvoligaš (finalist FIBA Europa cupa 2005. godine) bit će idealan test za Plantakovu momčad koja je sve dosad odigrane pripremne utakmice apsolvirala u svoju korist.