Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Kaznena prijava Benkovčaninu zbog povrede mira pokojnika

06.09.2010. 22:00
Kaznena prijava Benkovčaninu zbog povrede mira pokojnika


Muškarca se sumnjiči da je u vremenu od 14. do 18. kolovoza na pravoslavnom groblju nedaleko od crkve Svetog Jovana Krstitelja u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu oštetio nadgrobne spomenike i ploče te jedan drveni križ
Zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao povreda mira pokojnika zadarska je policija jučer nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja podnijela kaznenu prijavu protiv 50-godišnjaka s benkovačkog područja.
Muškarca se sumnjiči da je u vremenu od 14. do 18. kolovoza na pravoslavnom groblju nedaleko od crkve Svetog Jovana Krstitelja u Ulici Kralja Dmitra Zvonimira u Benkovcu oštetio nadgrobne spomenike i ploče te jedan drveni križ. Riječ je bila o ukupno šest grobnica među kojima i jedna stoljetna. Kako se odmah po događaju špekuliralo o nacionalno motiviranom vandalstvu, na pravoslavno groblje tada je izišao i benkovački gradonačalnik Branko Kutija, koji je osudio taj vandalski čin naglasivši kako je najvjerojatnije riječ o pojedincu koji je na takav način ispoljio svoj stav koji nikako nije stav većine. Upravo to se i pokazalo istinitim, a policajcima je trebalo mjesec dana da uđu u trag vandalu.