Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Bez pravog treninga ponoviti lanjski doseg

Autor: Šime Ćurko

06.09.2012. 22:00
Bez pravog treninga ponoviti lanjski doseg

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prije sredine listopada sigurno nećemo biti u pravoj formi. Ipak, ne smijemo dopustiti da nam se dogodi situacija od lani kada smo u prvih deset kola osvojili tri boda – kaže Zdenko Kvartuč, predsjednik kluba
Iako se pred početak natjecateljske sezone iz klubova često može čuti “u sezonu ulazimo spremni”, iz Rukometnog kluba Biograd potpuno suprotna tvrdnja.
– U sezonu ulazimo nespremni, a potvrđuje to i činjenica da smo odigrali samo jednu trening utakmicu – jasno je poručio Zdenko Kvartuč, predsjednik Biograda, momčadi koja sutrašnjim gostovanjem u Rijeci kod Matulja počinje drugu uzastopnu sezonu u Prvoj ligi.
Na pitanje kako to da se Biograd nije uspio pripremiti na novu sezonu Kvartuč odgovara:
– To je nešto što nas prati godinama. Mi smo turistički grad i ne možete očekivati da netko cijeli dan radi i onda navečer dođe na trening. Takav je ritam teško izdržati. S obzirom na to da smo amaterska momčad, ne možemo tražiti od igrača odrađivanje priprema onako kako je to zamišljeno u idealnim uvjetima. Baš zbog tih objektivnih poteškoća, koje posebno prate klubove iz turističkih središta, tražili smo odgodu početka prvenstva, ali našoj molbi nije udovoljeno.
Lani je Biograd jako loše počeo sezonu da bi potom nizom domaćih pobjeda na kraju došao do desetog mjesta.
– Prije sredine listopada sigurno nećemo biti u pravoj formi. Ipak, ne smijemo dopustiti da nam se dogodi situacija od lani kada smo u prvih deset kola osvojili tri boda. Ako ništa drugo, imamo iskustvo od prošle sezone i to bi nam trebalo pomoći. Raspored nam u početku ni ove ove godine ne ide na ruku, ali već ćemo se mi nekako snaći.
Unatoč svemu Kvartuč ne sumnja u kvalitetu svoje momčadi.
– Da smo potpuno spremni, borili bismo se za vrh ljestvice. Možda ne za prvo ili drugo mjesto, ali ne bismo bili daleko od tih pozicija. Ovako, bit će nam teško, ali s obzirom na to da je većina igrača od lani ostala, vjerujemo da možemo ostvariti minimalni cilj, a to je ostanak u ligi.
Kvartuč računa na lanjsku biogradsku računicu, kod kuće pobjeđivati, a na gostovanjima što bude.
– Lani nas je u Biogradu Medveščak jedva pobijedio, ali smo zato mi pobijedili Vidovec, a te su dvije momčadi ušle u Premijer ligu. Dakle, u Biogradu nikome neće biti lako s nama, baš kao što će i nama na svim gostovanjima biti itekako teško.
U Prvoj ligi je pet novih momčadi, a na kraju sezone od 14 klubova tri će preseliti u niži rang.
– Kvaliteta lige je možda i lošija od lanjske. Prema našim informacijama glavni kandidati za viši rang su Umag i Đakovo, a Osijek, Moslavina i Dugo Selo će također tražiti svoju priliku. Nepoznanica je pet novih momčadi. To se odnosi i na Matulje s kojima igramo u prvom kolu. Mislim da je za najmanje šest-sedam klubova najvažniji ostanak. I mi smo u toj kategoriji.


Momčad Biograda


Vratari: Tomislav Tomić, Mario Knežević, Duje Ćapeta; vanjski: Danijel Duvnjak, Šime Markić, Ivan Buovac, Robert Nakić, Dražen Petrović, Marko Punoš, Leo Zorica, Dario Dumančić, Ivan Bakija; krila: Ivan Pelicarić, Jakov Ćavar, Marino Troskot, Ivan Katuša, Filip Kvartuč; kružni napadači: Paolo Galešić, Marko Morović, Roko Fabijan.




Biograd lani ušao, Zadar ispao


Drugu godinu zaredom Biograd je jedini klub iz Zadarske županije u Prvoj ligi, a to znači i najbolje rangirani županijski seniorski sastav. Prve tri sezone u Prvoj (B) ligi nastupao je Zadar koji je 2008./09. bio osmi, godinu dana kasnije treći, a u sezoni 2010./11. pretposljednji i od tada je drugoligaš. Kada je Biograd ušao u Prvu ligu, Zadar je iz nje ispao.