Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sonik Puntamika za A-1 ligu, ostalima kako bude

Autor: Andrija Dešpoja

06.09.2012. 22:00
Sonik Puntamika za A-1 ligu, ostalima kako bude

Foto: Sebastian GOVORČIN



U Soniku su okupili za ovo natjecanje relativno snažan sastav koji je uz Šibenik i tradicionalno neugodne splitske predstavnike Kaštela, Trogir i Solin najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta
Svoje pripreme za nadolazeću sezonu započeli su košarkaški A-2 ligaši. Nakon što su se prije početka lanjske sezone i sredinom nje iz tog natjecanja povukli dugogodišnji sudionici Pet bunara i Voštarnica u sezoni 2012./2013. u ligi će biti četiri kluba iz Zadarske županije. Poličnik i Jazine u ligi su od lani, Sonik-Puntamika je ispala iz A-1 lige, a Sukošan je napredovao iz B-1 lige. Sigurno je najzvučnije ime od ova četiri zadarska predstavnika Sonik-Puntamika. Pod novim trenerom Markom Žoržom okupio se za ovo natjecanje relativno snažan sastav koji je uz Šibenik i tradicionalno neugodne splitske predstavnike Kaštela, Trogir i Solin najveći favoriti za osvajanje prvog mjesta.
Osipanje Poličnika
Lani je najuspješniji dalmatinski A-2 ligaš bio Poličnik. Oni su osvojili A-2 ligu jug te završili u kvalifikacijama za popunu A-1 lige gdje nisu imali nekog posebnog uspjeha. Kod njih je situacija za nadolazeću sezonu dijametralno suprotna nego prošle. Ambicije su splasnule zahvaljujući osipanju lanjskog rostera, a i na klupi je došlo do rošade, pa će Poličance umjesto Stjepana Marinovića voditi njihov bivši igrač Domagoj Vidaković. Marinović će mu biti prvi pomoćnik te je naznačio kako će u novoj sezoni naglasak biti stavljen na mlade igrače.
– Za razliku od prošle sezone ostalo nam je samo šest igrača. To su: Marijan i Ivan Bulić, Zvone Baričević, Ante Gluić te mladi Šime Kovačević i Josip Mijolović. Jure Dražović i Josip Bulić su otišli u Sonik-Puntamiku, a doveli smo dva juniora Zadra, Bašića te Juricu. Uz te navedene vjerojatno će nam se priključiti bivši kapetan Sonik-Puntamike Marino Jurjević dok se želimo još pojačati s igračem profila četvorke ili petice, jer smo tanki na tim pozicijama. Okrenuli smo se mladim igračima za koje se nadam da će uz nekoliko starijih nositelja uspjeti izboriti ostanak u ligi – kazao je Marinović.
Sukošanska avantura
Slične ambicije najavili su i Sukošanci koji će pošto-poto htjeti izbjeći posljednje pozicije koje vode natrag u B-1 ligu. Njihov trener Ivan Juran na raspolaganju ima uglavnom neiskusan roster koje će predvoditi stari lisci Ante Dević i Ivo Pavić.
– Još se nismo uspjeli okupiti na prvom zajedničkom treningu, jer mnogi naši igrači još uvijek rade na sezonskim poslovima te nam je trenutačno ta situacija jako problematična. Velika je stvar što smo se kao mali klub odlučili upustiti u avanturu A-2 lige, no definitivno postoji velika volja i želja kako Općine Sukošan tako i nas svih djelatnika u klubu da ostvarimo naš zacrtani cilj, ostanak u A-2 ligaškom društvu za dogodine. U našem rosteru će se naći uglavnom neiskusni igrači koji nisu dosad imali priliku igrati u ovakvom rangu, osim, naravno, Devića, Pavića i Mrkića koji su svojevremeno igrali za Borik-Puntamiku. Uz njih trojicu još imamo juniora Zadra, Antu Smolića, pa Josipa Krešana, dok će nam se priključiti Antonio Krizman iz Mislava, no tek nakon operacije koju će imati pred početak sezone – kazao je Juran.
Uz Poličnik i Sukošan te Sonik-Puntamiku u novu sezonu će izgleda sa sličnim sastavom kao i lani Jazine predvođene Ćirom Perinčićem. Prošle sezone su završili na trećem mjestu sa 11 pobjeda i 7 poraza, a vjerojatno će i u nadolazećoj biti konkurenti za gornji dom ljestvice. No, sve prognoze i očekivanja ipak za ovakav rang natjecanja treba ostaviti po strani, dok se ne zahukta samo natjecanje. Razlog je taj što mnoge momčadi još uvijek imaju mnogo nepoznanica oko rostera te će se sigurno više znati samim početkom lige polovinom listopada.