Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Vrt pretvara u kuhinju

Autor: Siniša Klarica

06.09.2012. 22:00
Vrt pretvara u kuhinju

Foto: A. SITNICA



Adaptacija stana u prizemlju Šibenske 4 H u Zadru, uzbudila je okolne stanare Bilog briga. Naime, Vatroslav Karamarko navodno je počeo s adaptacijom svog stana u prizemlju, ali bez građevinske dozvole jer nema suglasnost susjeda. Štoviše, susjedi su pozvali i građevinsku inspekciju. No, radnici koji rade na adaptaciji su nam rekli kako je Karamarko pribavio građevinsku dozvolu, a tome u prilog ide i izjava nekoliko susjeda koji su potvrdili kako su investitoru dali suglasnost za zahvat.
Činjenice će ipak utvrditi građevinska inspekcija koja je, prema riječima ureda za informiranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, na teren izašla još prekjučer. U tijeku je uvid u dokumentaciju, a inspekcija je i saslušala sudionike gradnje. Očekuje se da bi građevinska inspekcija rješenje mogla donijeti već danas ili sutra.
Radnici i još neki očevici demantiraju kako je vlasnik stana srušio zajednički ogradni zid, a onda je pripadajući vrt pretvorio u stambeni prostor na koji podiže još jedan kat. Naime, i okolni stanari poduzeli su slične, ali ipak ne tako drastične adaptacije, pretežito montažnim elementima, ali ne u zajedničkom vrtu, nego u vrtu koji pripada stanu u prizemlju.
Očevici kažu da je istina da je bager srušio postojeći zid, ali da se adaptacija vrši u istim gabaritima nekadašnjeg vrta jer investitor želi proširiti svoj, svega tridesetak kvadrata mali stan. U taj aneks, smjestio bi kuhinju. Dio gradnje koji se nastavlja na nekadašnji vrt investitor će opremiti montažnim elementima, pa će biti zanimljivo gledati kako će se završiti ova građevinska rašomonijada budući da postoji nemali broj sličnih na zadarskom predjelu Bili brig.