Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Gorica optimizma u Mocirama

Autor: Šime Ćurko

06.10.2008. 22:00
Gorica optimizma u Mocirama

Foto: Vedran SITNICA



Tri kola trebala su klubovima iz Zadarske županije da konačno osvoje bodove u seniroskom natjecanju. Istina, nakon ovog vikenda izgledi za takvo što značajno su porasli budući da je počela Treća liga u kojoj su svoje mjesto našli Arbanasi i druga momčad Zadar Gortana.
Protiv Gorice u Prvoj Dukat ligi Zadar je teško stigao do prve pobjede, protiv ne previše kvalitetnih Goričana momčad iz Mocira dugo se mučila i na kraju sačuvala dva boda. Eventualnom domaćom pobjedom protiv Županje u sljedećem kolu Zadrani bi se približili sredini ljestvice (premda su zbog gol razlike trenutačno posljednji) i to bi, prema prikazanom u prva tri kola, mogao biti njihov maksimum. Zadrani nužno moraju ubrzati igru, inače će teško dolaziti do laganih pobjeda i za svaki će se uspjeh morati silno potrošiti, baš kao što je to bio slučaj s Goricom. Pet od 14 igrača Roko Paleka, trener, nije uopće uvodio u igru iz čega bi se dalo zaključiti da će se Zadar i u ovoj sezoni oslanjati na osam do deset igrača koji će povući teret sezone. U ovakvoj ligi to neće biti lako izdržati u svakoj utakmici.
Zadranke i Biograđani očekivano su poraženi u Drugoj ligi. U Sinju Zadar nije imao puno izgleda, domaće igračice već godinama u drugoligaškoj konkurenciji postižu dobre rezultate, a svojevremeno su igrali i kvalifikacije za Prvu ligu. Zato su Zadranke u kadetskoj ligi ostvarile dvije pobjede (Arena, Umag) u drugom krugu održanom u Mocirama i to je za ekipu Žarka Jakšića u ovom trenutku puno važnije. Biograd nije sasvim razočarao u Splitu protiv Krilnika, ali je izgubio i usput primio 40 golova. Vrlo loš ulazak u sezonu s tri poraza (Opuzen, Cetinka, Krilnik) gurnuo je momčad iz kraljevskog grada na dno ljestvice. Ponavlja li se to uobičajeni biogradski scenarij da nakon jedne dobre, pa i odlične sezone dođe druga, jednako tako loša.
U Trećoj ligi zadarski klubovi s momčadi s Hvara odigrali su neriješeno. Arbanasi su u gostima protiv Jelse ispustili pobjedu i tako ostali na startu bez važnog boda, posebno kad se zna da će se igrati samo 18 kola. No, tek je počelo, Arbanasi će put prema prvom mjestu pokušati potražiti u sljedećim utakmicama. Druga momčad Zadra neočekivano je ispustila bod protiv Hvara u Mocirama.
Prva Dukat liga, 3. kolo: Zadar – Gorca 26:25, Kaštela Adriachem – Arena 27:25, Županja – Crikvenica 33:23, Prelog – Buzet 31:34, Slatina – Trogir 23:18, Solin – Đakovo 37:32.
Poredak: Buzet 6, Kaštela A. 5, Prelog 4, Crikvenica 4, Solin 3, Gorica 2, Županja 2, Trogir 2, Đakovo 2, Arena 2, Slatina 2, Zadar Gortan 2 boda.
U 4. kolu (11./12. listopada) igraju: Zadar Gortan – Županja, Gorica – Trogir, Arena J. – Slatina, Đakovo – Kaštela A., Buzet – Solin, Crikvenica – Prelog.
Druga liga rukometašica – jug, 3. kolo: Sinj – Zadar 40:21, Vranjic – Orkan 21:14, Dalmatinka – Metković 39:32, Makarska – Trogir II 32:30, Knin – Vrgorac 36:19, Cetina – Split 15:41.
Poredak: Split 6, Dalmatinka 6, Sinj 4, Knin 4, Trogir II 4, Vranjic 4, Metković 2, Orkan 2, Makarska 2, Vrgorac 2, Zadar 0, Cetina 0 bodova
U 4. kolu igraju: Zadar – Orkan, Metković – Vranjic, Split – Dalmatinka, Vrgorac – Cetina, Trogir II – Knin, Sinj – Makarska.