Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Pobjeda protiv Zadra je imperativ

Autor:

06.10.2008. 22:00
Pobjeda protiv Zadra je imperativ


Košarkaši Cibone vratili su se pognutih glava s gostovanja u Vršcu gdje su poraženi od domaćina Hemofarma rezultatom 76:86. Cibosi su tako nastavili s porazima koji su ih pratili i u pripremnom razdoblju te su za razliku od Zadra jeftino prodali malo mira pred iduću utakmicu. U redovima jedinog hrvatskog euroligaša još podosta toga ne štima i vidi se da još traje faza prilagodbe nekih igrača na momčad i na zamisli trenera Velimira Perasovića. Jedini Zadranin kod Cibone, Branimir Longin, neće pamtiti po dobrome premijeru u Ciboninom dresu, kako zbog poraza tako još više po mizernom učinku (bez poena) za osam minuta provedenih na parketu.
– Loše smo odigrali, pogotovo drugu četvrtinu i na kraju smo imali neku šansu za povratak u susret, ali Hemofarm je odigrao pametno i nisu nam dopustili da dođemo u šansu pobijediti. Nismo još u pravoj natjecateljskoj formi te smo se cijelu utakmicu šlepali na račun individualne kvalitete naših igrača. Odigrali smo loše obranu, primili preko 80 koševa te smo bili jako loši u skoku. Hemofarm je na račun svog napadačkog skoka često poentirao, što je na kraju bilo kobno za nas, jer smo bili prisiljeni cijelu utakmicu hvatati zaostatak. Treba nam vremena da se bolje uigramo jer smo bili nekompletni kroz pripreme, a i neki igrači poput Marshalla su tek pristigli tako da ćemo biti pravi tek za nekoliko kola. Što se tiče mog učinka nisam zadovoljan, no nisam se uspio u Vršcu niti oznojiti u tih nekoliko minuta provedenih na parketu. Bit će bolje u idućim susretima – proanalizirao je Longin situaciju nakon poraza u Vršcu.
Danas je na redu Zadar. Oba kluba su imala turbulentnu predsezonu popraćenu raznim unutarnjim poremećajima (Markota, Beck). Zadar je ipak čini se u psihološkoj prednosti jer vam dolazi s pobjedom protiv Splita u džepu?
 – To je definitivno utakmica u kojoj mi imamo više toga za izgubiti. Koliko čujem ni Zadar nije baš posložen, jer se dosta mučio protiv Splita. U dosta smo sličnoj situaciji. Kompletirali smo se prošli tjedan i tek se bruse forme tako da smo još u fazi “porođajnih muka”. Ali to je derbi i važnija utakmica od bilo koje za oba kluba tako da će sve priče pasti u vodu onog trenutka kad se podbaci lopta s centra. Mi idemo na pobjedu što nam je svaki put u našoj dvorani i imperativ – zaključuje Longin.