Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bandić izlazi na izbore s nezavisnom listom “Stijena”

06.10.2011. 22:00
Bandić izlazi na izbore s nezavisnom listom “Stijena”


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić objavio je danas da će se kandidirati na predstojećim parlamentarnim izborima na koje će izaći s nezavisnom listom pod imenom “Stijena”, čiji će program i ljude te izborne jedinice u kojima će se natjecati predstaviti uskoro.
Postojeća politička elita, rekao je Bandić objavljujući svoju kandidaturu na zagrebačkom jezeru Bundek, ne rješava probleme, ne nudi alternativu već i prije izbora dijeli fotelje, a on je čovjek koji je u 20-godišnjem političkom djelovanju pokazao da zna raditi i služiti građanima.
U prilog tome navodi kako je tri puta izabran za saborskog zastupnika, četiri puta za zagrebačkog gradonačelnika, dok je kao nezavisni kandidat na posljednjim predsjedničkim izborima iza sebe ostavio sve relevantne stranke osim SDP-a, te u prvom krugu dobio 300 tisuća, a u drugom krugu 800 tisuća glasova.
“Ja sam čovijek koji zna zasukati rukave i stati u glib i ne vidim na hrvatskom političkom obzoru osobu koja to može bolje od mene”, uvjeren je Bandić koji se, kako kaže, želi staviti na čelo kolone rada i radnika, nezaposlenih, žena, umirovljenika i mladih te im vratiti perspektivu.
Na njegovoj listi “Stijena ” koja, ističe, simbolizira autentičnost, postojanost, sigurnost i ustrajnost, bit će kompetentni, stručni, mladi ljudi te je uvjeren da se bez nje neće moći formirati uspješna izvršna vlast.
U Zagrebu je, kaže zagrebački gradonačelnik, dokazao da zna graditi grad, a sada će zajedno s onima koji to budu htjeli graditi bolju Hrvatsku.
Bandić nije želio odgovoriti na novinarsko pitanje koji mu je politički blok bliži – HDZ-ov ili SDP-ov ni hoće li koalirati sa Željkom Kerumom ili Ljubom Jurčićem, već im je svima poželio puno uspjeha na izborima.
Nije se želio izjasniti ni hoće li izaći s listom za dijasporu, ali je podsjetio da je na predsjedničkim izborima u dijaspori osvojio u prvom krugu 58, a u drugom krugu 94 posto glasova.