Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Borik-Puntamika na tragu prošle sezone

06.10.2011. 22:00
Borik-Puntamika na tragu prošle sezone


U odnosu na momčad od prošle sezone otišla su nam četiri ključna igrača kao što su Škifić, Ružić, Petani i Mikulić dok smo srećom uspjeli zadržati četvoricu Čakarun, Pešut, Šarlija i Marić na kojima će uz kapetana Jurjevića počivati najveći teret u novoj sezoni – kazao je Neven Plantak, trener Puntamičana


Tradicionalnom konferencijom za medije na Višnjiku Košarkaški klub Borik-Puntamika je najavila početak nove A-1 ligaške sezone koja za zelene starta sutra u 19 sati kad u Jazinama u sklopu 1. kola gostuje šibenski Jolly JBS. Predsjednik kluba Mirko Jošić osvrnuo se na prošlosezonski veliki uspjeh kluba te je poželio treneru i igračima puno uspjeha u nadolazećem prvenstvu.
– Iskoristit ću ovu priliku da se još jednom dotaknem prošle sezone koja je bila po rezultatu i igrama našeg sastava povijesna godina za klub. Ostvaren je plasman u Ligu za prvaka gdje na kraju nismo bili samo prolaznici, a sve to smo uspjeli učiniti sa skromnim budžetom i mladim zadarskim igračima. Nadam se da ćemo i ove sezone biti na tragu tih uspjeha te ne treba sumnjati da ćemo ponovno biti nezgodan protivnik svim našim konkurentima – rezimirao je predsjednik dojmove prošle sezone, a za novu je izložio što se može očekivati od uprave kluba po pitanju zatvaranja financijskog kostura.
– Poznato je da egzistiramo u gabaritima naših skromnih sredstava već dugi niz godina. Najveći sponzor tj. donator nam je još uvijek Grad Zadar kojem bi se ovom prilikom zahvalio na sredstvima koji su nam temelj za svaku sezonu. Pored njih imamo nekolicinu sponzora bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, a veseli i napredak po tom pitanju, jer smo za nadolazeću sezonu uspjeli zainteresirati veliku sportsku tvrtku Adidas koja nam je sponzor u tehničkom smislu. Također je u finiširanju ulazak jedne zadarske tvrtke u klub o čemu ćemo znati nešto više u narednih 10-ak dana, a bitno je za istaknuti da bi se realizacijom te suradnje trebalo i promijeniti ime kluba. No, o tome ćemo kad se sklopi konačni dogovor. Želio bih isto tako zahvaliti svim zadarskim medijima koji su imali svoju ulogu u lanjskom uspjehu, jer su nas vjerno pratili i pridavali širok prostor našem klubu. Nadam se da će se takva pozitivna suradnja nastaviti i u nadolazećoj sezoni, a da će svi naši vjerni pratitelji i navijači imati razloga za veselje kao i u prošloj sezoni – kazao je predsjednik Jošić.
Trener prve momčadi Neven Plantak je svjestan da neće biti nimalo lako ponoviti prošlosezonski uspjeh, no za to ima opravdane razloge. Mnogo igrača od lani je pronašlo novu sredinu dok su u klub pristigli uglavnom golobradi i neafirmirani igrači koji će kroz Borik-Puntamiku tražiti svoje mjesto pod košarkaškim suncem.
– U odnosu na momčad od prošle sezone otišla su nam četiri ključna igrača kao što su Škifić, Ružić, Petani i Mikulić dok smo srećom uspjeli zadržati četvoricu Čakarun, Pešut, Šarlija i Marić na kojima će uz kapetana Jurjevića počivati najveći teret u novoj sezoni. Uspjeli smo im pridodati iskusnog Vidakovića, mlađe igrače poput Blaževića, Banića i Grbića te smo u posljednji trenutak angažirali iskusnog Tomislava Ramljaka koji je došao iz Zrinjskog. Zašto smo toliko dugo čekali sa dovođenjem te četvorke koja nam je nedostajala, razlog je da smo računali na zadarske igrače koji na kraju nisu imali ambicija igrati za nas, pa smo odlučili nakon dugo godina uzeti igrača koji nije iz Zadra. Ramljak će biti pravo rješenje, ali tek nakon nekih tri do četiri tjedna kad očekujemo da će se fizički i tehničko-taktički uklopiti u naš program – isecirao je svoj sastav Plantak te iznio zanimljivo razmišljanje o konkurenciji u ligi koja je ove sezone paklena.
– Liga je u posljednjih godina nikad jača. Ima dosta dobrih klubova koji su složili respektabilne rostere, a neki od njih su do prije 15 dana kukali kako ne znaju s kim će uopće igrati. Na kraju se dogodilo da su ti klubovi odjednom angažirali po 10-ak igrača sa strane te sada konkuriraju za sam vrh. Nama je budžet takav kakav jest, mi se ne žalimo nego treniramo i radimo s onim što imamo dok su neki klubovi u stanju isfinancirati cijelu momčad stranaca kojima uz plaće još pokrivaju stan i hranu. Stoga je nerealno očekivati od nas pothvate kao što je to bio slučaj prošle sezone. Praktički sve momčadi u ligi su financijski moćniji od nas te se zbog toga naš cilj iz sezone u sezonu svodi na zadržavanje kontinuiteta igranja u A-1 ligi – zaključio je Plantak.


 KK BORIK-PUNTAMIKA 2011./12.




Josip Mičić (1992.), Petar Marić (1987.), Tomislav Grbić (1993.), Marijan Čakarun (1990.), Emilio Banić (1993.), Mario Pešut (1990.), Nikola Blažević (1991.), Niko Marin (1991.), Tomislav Glavan (1993.), Domagoj Vidaković (1980.), Marino Jurjević (1984.), Marino Grabovac (1985.), Tomislav Ramljak (1985.), Marino Šarlija (1989.).
Trener: Neven Plantak.
Pomoćni trener: Josip Plantak.
Sportski direktor: Pero Perić.
Predsjednik: Mirko Jošić.


 JOLLY FAVORIT NA PAPIRU


Otvaranje A-1 lige za Puntamičane je u subotu u 19 sati kad će u Jazinama odmjeriti snage s novopečenim prvoligašem iz Šibenika Jollyem JBS-om. Šibenčani imaju momčad s kojom pucaju jako visoko ove sezone, čak do Lige za prvaka. Sudeći po njihovom kvalitetnom i širokom rosteru na to imaju svako pravo, ali na početku ih čeka teška prepreka, tradicionalno borbena Borik-Puntamika.
– Dolazi nam u goste momčad koja svog Amerikanca plaća više nego što Borik-Puntamika plaća cijelu momčad. To je dovoljno za objasniti razliku između nas i njih. Ambicija im je ulazak u Ligu za prvaka, a po ulaganjima u roster stavljam ih u krug prvih favorita lige skupa sa Zadrom i Splitom. Tako su favoriti i u našem ogledu, jer pored odličnog Amerikanca Rossa imaju veći broj igrača kao što su Josipović, Mrva, Petani, Režić. No, to ne znači da ne možemo pobijediti ako nam se poklopi da odigramo na maksimumu svojih mogućnosti – kazao je Plantak.


 SKROMNO PREMA POBJEDI


Kapetan Marino Jurjević nije skrivao oduševljenje što kreće nova sezona, jer svakom igraču nakon dva i pol mjeseca teških priprema ligaške utakmice dolaze kao nagrada.
– Jedva čekamo svi u svlačionici da više krenemo natjecateljskim ritmom i sigurno je da ćemo znati odreagirati na pravi način već sutra u Jazinama protiv Jollya. Promijenilo se nekoliko igrača u odnosu na prošlu sezonu. Stigla su dva iskusnija igrača poput Vidakovića i Ramljaka, pa nekolicina mlađih na čelu s Blaževićem te smatram da ćemo biti konkurentni u ligi koja će biti dosta jaka. Povući ću paralelu sa početkom sezone lani kad smo također skromno najavljivali sezonu, a dogodilo se da smo napravili najveći uspjeh kluba. Tako želimo i pred nadolazeću sezonu ući sa skromnim ambicijama te poštenim radom što će nam nadam se donijeti priliku da damo naš maksimum i pokušamo ponovno iznenaditi sve naše konkurente. To se odnosi i na sutrašnji dvoboj kontra Jollya koji je po rosteru i ulaganjima definitivno favorit, no pokazalo se svih ovih godina unazad da smo u Jazinama praktički nepobjedivi te bi bilo lijepo kad bi se ta tradicija nastavila i u toj utakmici.